Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väggen Oksa ger Timrå hopp

/
  • Mika Oksa övertygar alltmer i Timrås mål. Det ser ut som TIK hittat en ny, finsk matchvinnare i kassen.

39 skott mot sig. Men inte ett enda insläppt mål. Mika Oksas målvaktsspel lovar mycket inför säsongen. — Jag har blivit en bättre målvakt i Timrå, säger han efter 4—0 mot Mora.

Annons
Timrå vann SCA-cupen.
Derbysegern mot Sundsvall och säkra 40 mot Mora i går räckte för turneringsseger för den rödvita hockeymaskinen.
Men ännu viktigare för Timrå:
Spelet blir bättre och bättre.
Och målvakten Mika Oksa har vuxit ut till en matchvinnare.
Jag gillar inte termen förstekeeper, för det kan vända så fort. Men det är klart att det känns bra att allting funkar för mig, säger Mika.
Han får också beröm av tränaren Kent Johansson:
Oksa räddar oss i första två perioderna. Han spelade riktigt bra, och han är en bra målvakt. Det var viktigt att han fick hålla nollan.
Nollan, ja.
Mika Oksas andra på försäsongen 30 mot Litvinov i Schweiz var den första var en imponerande uppvisning mot ett lag som faktiskt var bättre i stora delar av matchen.
Skotten i de två första perioderna, 414 och 1214, säger en del.
Det kändes ändå lätt, för när jag släppte returer var backarna där och svepte undan puckarna. Förhoppningsvis går det lika bra under säsongen också, säger Mika och ler.
Han trivs i Timrå.
Själv hävdar han att han redan har blivit en bättre målvakt.

Mycket närspel
Träningen med Mika Tarvainen har gett mig mycket. Jag har blivit snabbare, och det behövs i elitserien. Här är det färre skott utifrån och mer närspel, säger Oksa.
Spelmässigt börjar Timrå mer och mer se ut som det gäng vi är vana vid.
Även om Kenta Johansson hävdar att \"mycket måste bli bättre\", visade tredje perioden i går att farten, skridskoåkningen, viljan och frejdigheten faktiskt går att locka fram ur Timrå IK anno 2005.
När vi får in några spelare till, som Krykov och Manderville, kommer det här bli bra. Ur ett målvaktsperspektiv ser jag att vi måste jobba med boxplayspelet och att vi måste bli bättre på markeringsspelet framför mål. Men det kommer bli bra, säger Oksa.
Timråkeepern utsågs helt rättmätigt till turneringens bäste målvakt. Hans insats i går var riktigt stabil. I Timrå imponerade också Mattias Wennerberg och Frans Nielsen. Sanny Lindström visade också varför han är lagkapten och landslagsspelare, med ett moget och tryggt spel. Peter Regins drömmål till 30 förtjänar också att nämnas.
Klart det betyder en del att vinna en sådan här cup. Det ger lite arbetsro att man vinner, även om man inte spelar på topp, säger Kenta Johansson.

TimråMora 40 (00, 02, 02)
Andra perioden: 10 (7.36) Teemu Aalto (Janne Laakkonen), 20 (15.05) Calle Johansson (Peter Regin, Frans Nielsen), spel 5 mot 4.
Tredje perioden: 30 (6.41) Peter Regin, 40 (18.58) Peter Ström (Kristian Gahn) öppen kasse.
Utvisningar, Timrå: 6x2 min. Mora: 5x2 min.
Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.
Publik: 1438.

Fakta: Turneringens...
...målvakt: Mika Oksa, Timrå.
...back: Mattias Svedberg, Sundsvall.
...forward: Teemu Elomo, Mora.

Mer läsning

Annons