Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: "Det går inte att flytta på mittbacksklippan den här gången heller"

/
  • Marcus Danielson har hållit hög klass hela våren. Nästan alltid given i Norrlandselvan.

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion Veckans Norrlandselva – de ­bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK. Elvan baseras på insatserna den senaste veckan – och är den sista elvan inför EM-uppehållet.Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

Målvakt:

Tommy Naurin, GIF Sundsvall (7)

Tog det han kunde ta mot J-Södra och svarade för en stabil insats. Chanslös på Cibickis 1–1-kvittering.

Försvar:

Marcus Danielson, GIF Sundsvall (8)

Har chefat hela våren i GIF Sundsvalls bakre regioner och har därmed varit bofast i Norrlandselvan. Det går inte att flytta på mittbacksklippan den här gången heller.

Noah Sonko Sundberg, GIF Sundsvall (5)

Inget konstmål från mittbacken den här gången. Men tillsammans med Danielson var han en solid enhet i GIF:s mittförsvar på Stadsparksvallen.

Gabriel Somi, Östersund (1)

Ytterbacken var den som klarade sig bäst när Malmö pepprade på.

Mittfält:

Rúnar Sigurjónsson, GIF Sundsvall (7)

I ett Sundsvall som såg halvtrött ut hade EM-spelaren för Island ändå energi och blick. Crossbollarna hade både längd och rätt adress.

Fouad Bachirou, Östersund (3)

Äntligen tillbaka på Östersunds mittfält och bidrog direkt med duellspel och fyndiga lösningar. Nu vill det till att ÖFK:s medicinska team kan hålla den här nyckelpjäsen igång under en lång höstsäsong.

Alex Dyer, Östersund (5)

Får spela lite överallt och klarar positionsbytena tack vare sin goda spelförståelse. Fick nu också göra sitt första mål i Allsvenskan.

Johan Bertilsson, Gefle IF (2)

Egentligen inte bättre än någon annan GIF:are mot Hammarby, men gjorde i slutet av matchen lagets första mål på elva raka halvlekar och det premieras så här.

Robbin Sellin, GIF Sundsvall (3)

Lite upp och ner måhända, men gjorde 65 klart godkända minuter mot Jönköping.

Anfall:

Stefan Silva, GIF Sundsvall (5)

Hade inga problem att göra 1–0 efter en snabb frispark. Silva har imponerat under sin första allsvenska vår i karriär och hunnit med fyra fullträffar allt som allt.

Saman Ghoddos, Östersund (4)

Störde och stressade gång på gång i Malmös backlinje. Känslan är att han är nära ett genombrott - skulle nog gynnas av vassare och mer effektiv omgivning allra längst fram i ÖFK.

Mer läsning

Annons