Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Venus Williams en vinnare — igen

Många hade räknat bort henne.
På lördagen visade Venus Williams hur fel det var när hon vann Wimbledon efter finalseger mot Lindsay Davenport.

Annons
Det var den längsta damfinalen i Wimbledons historia. Men efter två timmar och 45 minuter och setsiffrorna, 46, 76 (74), 97, så var Venus Williams, USA, återigen en Grand slam-vinnare.
Det var ett tag sedan sist, närmare bestämt för fyra år sedan.
Det var då hon vann såväl Wimbledon som US Open, sedan tog lillasyster Serena Williams över och vann två raka Wimbledon-finaler mot sin storasyster.
Och efter Serena har belgiskan Justine Henin-Hardenne och en rad ryskor klivit fram samtidigt som Venus Williams kämpat med skadeproblem.
 Du vet aldrig vad som kommer att hända i livet, det enda jag förväntat mig är att solen ska gå upp. Lindsay spelade så bra och jag var tvungen att höja min nivå för att stanna kvar i matchen, det var tufft, sade Williams.
För Davenport blev det ännu en tung förlust i Wimbledon, förra året kämpades hon ned i semifinalen av Maria Sjarapova, Ryssland, den här gången fick hon själv kämpa mot en ryggskada.
Hon missade chansen att serva hem matchen vid ställningen 65 i andra set, och vid ställningen 42 i tredje tvingades hon att tillkalla läkare för att få behandling.
Hon missade dessutom en matchboll i tredje set.
 Självklart är jag väldigt besviken men jag gav precis allting jag kunde, sade Davenport på presskonferensen efter matchen.
 Det kommer att ta mig tid att komma över det här, förhoppningsvis kommer jag tillbaka nästa år.
För Williams var det nu hennes 33:e titel i karriären och hennes femte Grand slam-titel.

Mer läsning

Annons