Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Venus Williams till Stockholm

Venus Williams kommer till Stockholm och tennisturneringen Nordic Light Open.
I utbyte, en rejäl summa pengar och en rejäl fest.
—  Vi har fått en passning av Venus själv att göra något roligt för henne. Det gäller för oss att hitta på något extraordinärt, säger tävlingschefen Jenny Lindström till TT.

Annons
Nyheten presenterades på onsdagen. Tennisturneringen som förra året gjorde en undanskymd premiär på Stockholms stadion, presenterade de första namnen för årets turnering (8-14 augusti). Svenskorna Sofia Arvidsson och Hanna Nooni får finna sig i att vara bifigurer, i huvudrollerna finns i stället ryskan Anastasia Myskina regerande mästare i Franska mästerskapen och framförallt Venus Williams.
Tidigare världsetta, numera rankad nia i världen men med fyra Grand slam-segrar under karriären, så är det en överraskning att hon väljer spel i Stockholm, en turnering som tillhör kategorin längst ned på WTA-hierarkin när det gäller prispengar och rankingpoäng.
En del skulle vilja säga att det verkar för bra för att vara sant.
 Det är skriftliga bekräftelser med agenter och spelarna själva, säger Jenny Lindström angående vilka garantier man har att hon verkligen dyker upp på Stockholms Stadion.
 Sedan handlar det om personliga relationer. Man måste lita på att folk kommer.

Böter skrämmer inte
Det har till exempel Stockholm Open gjort tidigare år, bland annat med australiske världsstjärnan Lleyton Hewitt som dragit sig ur i sista stund. Men Stockholm Open är långtifrån ensam att drabbas och de bötessummor som de båda tennisorganisationerna, herrarnas ATP-tour och damernas motsvarighet, WTA, satt upp, skrämmer inte någon som exempelvis Venus Williams med 14,7 miljoner dollar i inspelade prispengar.
 Det är väl lite djungelns värld om man ska vara ärlig. Det är inget att hymla med, det gäller att vara på hugget. De här spelarna är väl medvetna om sitt värde, förutom att de är tennisspelare så är de också affärskvinnor i fingerspetsarna.
Turneringen har avsatt en viss summa startpengar, det vill säga pengar som vissa spelare får för att enbart dyka upp. Jenny Lindström vill inte avslöja hur mycket det handlar om men vad TT erfar rör det sig om belopp i miljonklassen för att Williams ska komma.
 Det är betydande belopp, Venus Williams jämförs ju med Agassi och sedan får du dra slutsatsen efter det.

Systrarnas show
Men pengarna är knappast det viktigaste. För kring systrarna Williams kretsar det numera lika mycket om saker utanför tennisbanan. Båda två är intresserade av kläder och design.
 Vi har fått en passning av Venus själv. Jag tror att hon skulle vilja visa upp sin modeshow och ha Stockholms nöjeselit där. Vi ska ju ha spelarfester och det finns många som vill komma in på den festen, säger Lindström till TT.
 Personligen tycker jag att det är superhäftigt att hon kommer. Det här ska väl få folk att komma till Stockholms Stadion.

Mer läsning

Annons