Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket mörker

Två snabba mål av Henrik Zetterberg. Allt vad bäddat för SM-semifinal. Men efter tredje perioden var det \"järnkaminerna\" som brann medan Timrå och Zäta försvann...

Annons
Det har varit en fantastisk rolig säsong, men tyvärr blev den alldeles för kort, menade en nedstämd Zäta, som nu istället får blicka fram emot VM-spel i Österrike.
Men det evenemanget ville han inte tänka på i går efter slutsignalen.
Nej, det känns oerhört tungt just nu. Det enda jag kan tänka på är möjligen lite vila.
Man kan prata om grymma förluster. Men efter att Timrå gått från underläge 13 till 33 i matcher var gårdagens nederlag grymt i kubik.
Det var en bragd att gå ikapp till 33 och vi blev inte heller oroliga och nervösa i den sjunde och avgörande matchen. Nej, tvärt om spelade vi oerhört friskt i de två första perioderna, fortsatte Zäta, som petade in en målvaktsretur efter eget skott redan efter 5.32.

Missade frilägen
Tvåan ordnade Zetterberg på ett backskott i power play efter 10.52.
  Tyvärr fick Djurgården 21 ganska snabbt och sedan lyckades vi inte utnyttja alla chanserna i mittenperioden, påpekade Henrik, som friställde flera medspelare.
Bland annat då Jonathan Hedström och Magnus Nilsson.
Jag försökte lyfta upp pucken högt, men i dag gick den inte in. Förra säsongen åkte jag ut med 04 med Djurgården mot Frölunda, men då förlorade vi mot ett bättre lag. Det här var mycket värre, menade \"Jonte\", som i alla fall ska prata med förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson redan i dag.
Jonte, jag ringer dig i morgon, sade Bengt-Åke då han kom in i TIK:s omklädningsrum.
Hedström sken upp lite då VM kom på tal.
Det gäller att försöka hitta något positivt att tänka på efter en sådan här smäll. Så visst, VM spelar jag gärna om jag blir uttagen. Det är bland det största man kan vara med om.
Timrå då?
Vi kommer säkert prata vidare rätt så snart om nästa säsong.

Sista matchen
Fredrik Modin gjorde precis som Zäta förmodligen sin sista match i Timrå på väldigt länge. Och han var mycket besviken. Både på det missade friläget i andra perioden och förlusten i stort.
Det känns bara jäkligt bitter. Vi kunde helt enkelt inte få in pucken. Jag själv kom lite för nära och försökte lyfta den över Theodores benskydd. Men inte heller det gick vägen.
VM gav honom ingen tröst.
Ska jag vara med där? Hur som helst orkar jag inte ens tänka tanken just nu.
Både Modin och Zäta räknar med NHL-spel nästa vinter.
Det vore det bästa för alla parter. Även om det som sagt varit en rolig säsong, tillade Zäta.
Kvar nästa vinter bli definitivt tränaren Kenta Johansson.
Men framtid vill och orkar jag inte prata om nu. Det hade varit oerhört roligt att få spela SM-semifinal med det här gänget. Det kändes som att vi hade mycket kvar att uträtta.

Mer läsning

Annons