Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinden vände för Timrå

Nära stormvindar utmed planen och hemmadominans i första därefter. Men med vinden i ryggen efter pausvilan tog IFK Timrå över matchen.

Annons
Fler chanser med medvinden än hemmalaget Robertsfors. Och en välförtjänt poäng i snålblåsten som gav matchen i division II Norrland dess två ansikten.
Inget dåligt dagsverke för IFK Timrå som efter förra helgens hemmaförlust mot Umeå nu fick med sig en fullt rättvis poäng borta mot topplaget Robertsfors.
Visst vill man alltid vinna matcherna, men det är ingen lätt uppgift att ta poäng borta mot Robertsfors. Det kommer fler lag få känna på, konstaterade IFK:s tränare Bill Falk efter matchen.
Med vinden på sin sida var det Robertsfors som trillade boll bäst i första halvlek. Och efter ett motlägg i 28:e minuten och ett rappt skott invid stolproten av Simon Eriksson tog också hemmalaget ledningen.
I andra halvlek, med medvind, tog Timrå snabbt över initiativet och den rättvisa utjämningen skulle komma. På en frispark var David Hamberg starkast och utjämnade. Dessutom hade Johan Melander, utvisad med tio minuter kvar för snack, ett friläge där skottet hamnade på nättaket.
Bäst i ett bra Timrå var Björn Pettersson.
RobertsforsIFK Timrå 11 (10).
Mål, Robertsfors: Simon Eriksson, Timrå: David Hamberg.
Domare: Per Berglund, Karlstad.
Publik: 210.

Mer läsning

Annons