Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM en höjdpunkt

Annons
Glädje, optimism och framtidstro.
Så kan man bäst sammanfatta Timrådebutanterna, Sanny Lindström och Yared Hagos, inställning inför ishockey-VM i Österrike.

Båda vet, att de i sista stund, kan komma att ställas utanför truppen. Men samtidigt ser de också chansen att få spela i sina första VM-turneringar och därmed få uppleva en ny höjdpunkt under sina karriärer.
- Visst var det väl en smula överraskande att jag blev uttagen i truppen, säger Sanny Lindström.
- Men nu är jag här och då ger man förstås järnet för att det skall gå så bra som möjligt, både för mig själv och för laget, tillägger han.
Yared Hagos håller med sin lagkamrat och betonar också hur stort det känns att få spela i Tre Kronor.
- I det här laget finns det t ex spelare som Daniel Alfredsson som var en av mina idoler under uppväxttiden. Det känns stort att få spela tillsammans med dem, säger Yared Hagos.
Att Hagos skulle ha en chans att ta en plats i laget var väl ingen direkt sensation. Han har varit uttagen i de landslag som spelat i säsongens samtliga tre delturneringar i European Hockey Tour.
Sanny Lindström har för sin del också varit med i en tidigare turnering, Rosno Cup i Moskva.
- Har man varit med i bilden tidigare så hoppas man förstås att få en ny chans. Ändå är VM något helt annat än de vanliga turneringarna. Men nu när jag har kommit så här långt så hoppas jag att jag får vara med hela vägen, säger Yared Hagos, som liksom Sanny Lindström, betonar att de tycker det är \"stort\" att Timrå fått med fyra spelare i VM-truppen.
- Det är väl ett erkännande att Timrå blivit ett etablerat lag i elitserien, menar Sanny Lindström.
Yared Hagos stod över Slovakien-matchen i Jönköping och det är heller inte säkert att han får någon speltid i kvällens första finalmatch i European Hockey Tour mot Ryssland i Globen.
- Nej, vi båda kommer att vara ombytta men är inte garanterade någon istid, berättar Sanny Lindström, som däremot var med i segermatchen mot Slovakien.
- Jag är nöjd med min insats i den matchen. Jag spelade så bra som jag själva hade räknat med och hoppats på, sade Sanny Lindström.
Det betyder att Yared Hagos får vänta till returmatchen i Moskva på söndag innan han kan räkna med att få spela från start.
- Ja, alla skall få en rejäl chans under de matcher som spelas före VM. Därför får jag min chans på söndag, säger Yared Hagos.
Det betyder att Henrik Zetterberg kan bli den ende Timråspelaren på isen i kväll. Jonathan Hedström vilar från matchen på grund av den lårkaka han ådrog sig mot Slovakien. När de övriga spelarna genomförde en ganska tuff träning i Globen i gårkväll, fick Hedström behandling för sin skada. Enligt uppgift till ST är Jonathan dock på bättringsvägen. Hans VM-start är inte i farozonen.
Sanny Lindström är just nu en av nio backar sedan Niklas Kronwall anslutit till truppen. En av dessa skall med tiden petas. Likaså skall en forward plockas bort innan det är dags för VM-premiären mot Ukraina den 30 april i Innsbruck.
Vilka spelare det blir avgör de dubbla finalmatcherna mot Ryssland samt den avslutande landskampen mot Slovakien dagarna före VM-premiären.
Sanny Lindström och Yared Hagos löper naturligtvis risken att båda få lämna truppen i sista stund. Ändå har man svårt att tro det när man upplever den optimism och spelglädje de båda uppvisar inför säsongens stora avslutning.
Jan Nicklasson

Mer läsning

Annons