Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-kvalet inte i fara för Ljungberg

Fredrik Ljungberg blir spelklar i tid till VM-kvalmatcherna mot Bulgarien och Ungern. —  Det finns ingen anledning att vara orolig, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck till Expressen.se.

Annons
Ljungberg bars ut på bår redan 30 minuter in i söndagens ligatoppmöte borta mot Chelsea.
Efteråt lämnade han arenan på kryckor.
En första röntgenundersökning visade inga frakturer på skenbenet, men för att vara på den säkra sidan röntgades mittfältsstjärnan även på måndagen. Beskedet var positivt.
Till Expressens hemsida säger en källa:
 Det ska inte behöva dröja så länge förrän han kan spela igen. Han (Ljungberg) har precis fått resultatet från sin röntgen och det är positiva nyheter. Det är ingen fraktur.
Däremot har Ljungberg ont och missar onsdagens Premier League-match mot Fulham.
 Han ska få specialbehandling av Arsenals läkare de närmaste dagarna. Och han tvingas fortsätta gå på kryckor, säger en källa till Expressen.
Fotbollslandslagets förbundskapten Lars Lagerbäck hade direktkontakt med Ljungberg på måndagseftermiddagen.
 Fredrik ringde precis och berättade. Det är ingen skelettskada. Men han säger att det är lite svårt att veta hur länge det kommer dröja innan han kan spela. Det är en lite lurig skada. Men det finns ingen anledning att vara orolig för VM-kvalet, säger Lars Lagerbäck till Expressen.
Sverige kvalar hemma mot Bulgarien lördagen den 3 september och möter Ungern i Budapest fyra dagar senare. Truppen presenteras på tisdagen.

Mer läsning

Annons