Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-notiser

Annons
ROGGE EMOT LIVSTIDSDOPNING. Internationella olympiska kommitténs ordförande Jacques Rogge är personligen emot att stänga av en dopningsfälld idrottare på livstid. Det påpekade han offentligt efter ett informellt möte i Helsingfors mellan IOK och Internationella friidrottsförbundet, IAAF.
 En livstidsavstängning skulle verkligen bli avskräckande, men skulle inte hålla inför rätta. Vi har tagit till oss IAAF:s önskan om fyra års avstängning, men det är något vi måste förhandla om med regeringar för att se om det överensstämmer med lagarna, sade Rogge. (TT-AFP)

BEKELE AVSTÅR. Regerande VM- och OS-mästaren och världsrekordhållaren på 10 000 meter, etiopiern Kenenisa Bekele har dragit sig ur startfältet på halva distansen i Helsingfors.
 Det är väldigt svårt att vinna en dubbel i ett mästerskap, säger Bekele.
Han väljer den långa distansen eftersom han anser att konkurrensen på 5 000 meter är mycket tuffare. (TT-AFP)

RADCLIFFE DUBBLERAR. Brittiskan Paula Radcliffe har däremot inga planer på att avstå dubbla lopp. Hon inleder VM med 10 000 meter på lördagskvällen och avrundar mästerskapet med maraton.
Men hon har inga funderingar på medalj på milen.
 Jag har aldrig sagt att jag siktar på att vinna båda loppen. Jag ser 10 000 meter som en förberedelse inför maratonloppet som jag fokuserar på.
Det är åtta dagar mellan tävlingarna och det räcker mer än väl för återhämtning, menar Radcliffe. I OS i Aten misslyckades hon med sin satsning på båda loppen. Radcliffe är storfavorit till maratonguldet efter segrar i New York och i London. (TT-AFP)

VARMT MEN OMVÄXLANDE VÄDER. Också nästa vecka väntas både sol och regn över friidrotts-VM. Bäst blir vädret på lördag. Temperaturen beräknas bli 21 grader på eftermiddagen. Däremot kan det löna sig att ta med en regnrock på söndag. På tisdag försämras vädret tillfälligt då en regnfront når södra Finland. På onsdag strömmar varma och fuktiga luftmassor in över kusten och temperaturen kan nå 25-27 grader. (TT-FNB)

Mer läsning

Annons