Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wahn bättre än någonsin

Under de närmaste fyra veckorna ska Sundsvallssprintern Erik Wahn vässa till formen i italienska Formia. Precis som Christian Olsson, Kajsa Bergqvist och Stefan Holm har han VM i Finland som det stora målet.

Annons
Allt fokus ligger på VM. Dit ska jag bara ta mig och springa 200 meter, deklarerar Erik.
Förra veckan fyllde Erik Wahn 25 år. Men ni ska inte tro att han lider av några ålderskrämpor.
Jag och tränaren Håkan Andersson delar in min träning i fyraveckorsperioder med tre hårda veckor och en lugnare. De senaste två perioderna har varit de bästa hittills i karriären.
Annars var det både upp och ner under inomhussäsongen. Något VM blev det aldrig och Wahn hade problem med en hälsena i januari och besvärades av feber under SM i Malmö.
Det var både ris och ros. Men sammantaget känner jag mig ändå nöjd med vintern. Vi fick de kvitton som jag behövde inför fortsättningen.Erik slog personliga rekord både på 60 och 200 meter inomhus med 6,82 respektive 21,53. Efter sista inomhustävlingen i mitten av februari har han bland annat hunnit med en träningsvecka på Teneriffa. Nu närmast väntar fyra veckor i italienska Formia.
Vi var där även i fjol och jag åker dit med Håkan och mina klubbkompisar Stefan Tärnhuvud och Anders Svanholm. Dessutom kommer hela svenska landslaget att finnas på plats. Om vi då undantar Stefan Holm...
Vad är det för sorts träningsanläggning?
Den drivs av italienska idrottsförbundet och är ett idrottsinstitut liknande det vi har hemma på Bosön. Jag var väldigt nöjd med tiden där i fjol.
Träningen kommer att bli mer extrem där nere i Italien.
Jag kommer att springa färre men tuffare heat och lyfta tyngre i styrketräningen. Så nu får jag ett rejält test på hur kroppen klarar av hård balastning.
Säsongspremiären utomhus är planerad till 21 maj i Mittnorden Cup hemma i Sundsvall.
Sedan har jag också bestämt mig för att åka till norska Florö den 4 juni och få ett första möte med internationellt motstånd. Europacupen i Gävle den 1819 juni är också en given tävling.
Och sedan?
Den resterande säsongsplaneringen kommer jag och Håkan att sätta oss ner och fundera över i lugn och ro nere i Formia. Men det finns gott om internationella tävlingar ute i Europa att välja bland. Men VM i Finland den 614 augusti har länge varit det stora målet.
Det är på 200 meter som det känns mest realistiskt att Wahn ska kunna ordna en VM-biljett.
Kvalgränsen är 20,58 på 200 och 10,28 på 100. Det är på 200 jag hävdat mig bäst på slutet och där finns också den största chansen, instämmer Erik.
Flytten till Sundsvall och samarbetet med Håkan Andersson är absolut inget som Erik ångrar.
Nej, om jag vetat vad jag gör i dag hade jag flyttat till Sundsvall ännu tidigare.

Mer läsning

Annons