Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallin redo att skriva historia

/
  • Lördag 19 september går Otto Wallin en historisk proffsboxningsmatch i Sverige. På den första galan som innehåller en titelmatch sedan 1968.

Om två veckor är det dags. Den 19 september avgörs den första svenska proffsboxningsgalan på svensk mark som innehåller en titelmatch sedan 1968.
Obesegrade Otto Wallin är med på galan och går upp i ringen inför storpublik i Nyköping. Och ett 60-tal tillresta supportrar från Sundsvall.
– Det ska bli riktigt roligt och nästa gång hoppas jag att galan går i Sundsvall, säger han.

Annons

Med tolv segrar, varav tio på knock, är Wallin obesegrad i sin proffskarriär.

Hindret i Nyköping heter Vladimir Concharov och är en tidigare rysk mästare med fem segrar på sina sex matcher.

– Han ser ut att vara en aggressiv boxare, men inte en sådan som sänker sina motståndare med ett slag, i stället försöker han nöta ned dem. Vi har sett en hel del klipp med honom och det ser ut som att han har en del brister i defensiven som jag ska försöka utnyttja, säger Wallin som i dagsläget befinner sig i Berlin för högklassig sparring inför matchen i Nyköping.

Kubrat Pulev, som mötte Wladimir Klitschko så sent som i fjol, står för motståndet.

– Det funkar bra här nere. Vi har varit här i en vecka och blir kvar nästa vecka också.

Galan i Nyköping, där hemmahoppet Erik Skoglund är affischnamnet i sin fajt mot Oleksandr Cherviak, blir det första tillfället att se proffsboxning med en titelmatch i potten i Sverige sedan 1968. Den här gången är Rosvalla ishall arenan och Otto Wallin drömmer förstås om en ny seger, och om en gala i Sundsvall i framtiden.

– Det hoppas jag verkligen, Sundsvall är en klassisk boxningsstad och det är jättekul att så många kommer ner till Nyköping.

Otto Wallin sparrar ödmjukt vidare mot bulgaren Kubrat Pulev nere i Berlin.

På hemsidan för det proffsstall han representerar, Team Sauerland, är han desto kaxigare.

Wallin sticker ut hakan rejält inför mötet med Concharov:

"Helt ärligt tycker jag synd om honom. Det är synd att han är den som ska stå i vägen för min debut i Sverige och ingenting kommer att stoppa mig. Jag har väntat på det här länge och jag är glad att jag till slut får chansen att boxas på hemmaplan. Det här är en möjlighet för mig att visa alla vad jag kan göra. Jag vill ta tungviktsboxningen tillbaka till Sverige och bli den förste världsmästaren sedan Ingemar Johansson – jag har alltid sett upp till Ingo. Han visade att det var möjligt för en fighter från Sverige att bli tungviktsvärldsmästare och han ger mig hopp och inspiration."

Mer läsning

Annons