Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Warberg snuvade AIK på guldet

Warberg tog hem SM-guldet i innebandy sedan AIK ännu en gång fallit på mållinjen.
Magnus Svensson slog in det avgörande målet i slutet av andra perioden.
—  Det är så skönt att det inte ens går att beskriva, sade han efter 3—2-segern.

Annons
Nästan all fokus låg på AIK inför lördagens SM-final i Globen. Efter förra årets uddamålsförlust mot Balrog hade Solnalaget revansch att utkräva. Det gynnade Warberg, som kunde slå ur underläge.
 Vi trivdes utmärkt i den situationen och höll oss lite i skymundan. De satte nog lite onödig press på sig själva när de sade att det bara var guld som gällde, sade segerskytten Magnus Svensson.
Det var i andra perioden som Warberg förvandlades till ett guldlag. Efter första perioden låg elitserietvåan under med 02 sedan AIK gjort två mål i power play.
Men efter dryga minuten av mittenperioden kunde Kimmo Eskelinen reducera i numerärt överläge och sedan rullade det på.
 Det kändes som det skulle lossna förr eller senare. Deras målvakt storspelade i första, men vi tänkte att det inte skulle kunna hålla hur länge som helst, sade Warbergs tränare Kent Göransson.
AIK släppte in ytterligare två bollar i andra perioden Svenssons avgörande 32 (02, 30, 00) kom efter 19.27.
 Det var ett slumpmål som avgjorde, sade Svensson.

Självmål
Warberg hade lite tur också, 22 styrdes olyckligt in av AIK:s Trond Ringwall i egen kasse.
AIK jagade kvittering i sista perioden, men då var det Warbergs målvakt Peter Sjögrens tur att storspela.
Tredje perioden förblev mållös och Warberg tog sitt andra SM-guld. Förra gången var 1998 och den ende spelaren som finns kvar i dagens trupp är Daniel Johansson. Matchvinnaren Svensson har dock varit med och tagit VM-guld tidigare.
 Men det här känns större eftersom vi hållit på ett år och kämpat tillsammans bara för det här. Det är en helt otrolig känsla just nu, sade 21-åringen.
Även Warbergssupportrarna kom i stämning ju längre matchen led, och överröstade AIK-klacken mot slutet. Drygt 14 600 åskådare var på plats i Globen nytt rekord för klubblagsinnebandy.
 Det var helt fantastiskt med det stora stöd vi fick. Det kändes nästan som att spela på hemmaplan, sade Svensson.

Dyster repris
För AIK blev det en dyster repris på fjolåret med ännu en uddamålsförlust. Få spelare gladde sig åt silvret den här gången. Pelle Svensson var så bitter att han slängde medaljen i en av Globens papperskorgar direkt efter prisutdelningen.
Conny Vesterlund, som gjorde det första AIK-målet, hade svårt att unna Warberg segern.
 Vi var det bättre laget och borde ha vunnit. Jag kan inte ens vara stor i stundens besvikelse, jag tycker inte att de förtjänade att vinna, sade han.
Själv hade han en bra möjlighet att kvittera i slutet av sista perioden, återigen i numerärt överläge. Vesterlund fick bollen i precis samma position som när han gjorde 10. Men den här gången sköt han högt över.
 Jag var helt säker på att den skulle gå in, och jag trodde in i det sista att vi skulle vända och vinna. Nu är det bara att ladda om, sade han.

Mer läsning

Annons