Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Warg ska göra som Nordgren

/

Radarpartnern Niklas Nordgren fick sitt stora lyft i Timrå. Fredrik Warg, 26, hoppas på detsamma. – Jag har potential att bli en bra spelare i Elitserien, säger centern som gillar Medelpad.

Annons
1999/2000 lånades den då 20-årige Bolidenkillen ut från Modo till Sundsvall Hockey.
Han vann De Blås interna poängliga i Allsvenskan med 17 poäng på 27 matcher, medan Nordgren stod för 10 poäng på 24 matcher.
Duon som hängt ihop sedan första året på hockeygymnasiet i Övik för tio år sedan.
Sundsvall var en skitbra förening att spela i och jag trivdes perfekt. Jag fick spela mycket och det var bra folk som jobbade kring laget, minns Warg.
Året efter återvände Warg tillbaka till Modo, medan Nordgren blev kvar.
I efterhand är det lätt att säga att det hade varit bättre för min utveckling att ha varit kvar. Men jag ångrar inte att jag åkte tillbaka till Modo, säger Fredrik.
I Övik har han kämpat för att bli ett etablerat namn, utan att riktigt lyckas.
Men förutom det sista året, så är det inte mycket att klaga på. Jag fick chansen när \"Pirro\" (Alexandersson) var tränare och fick ta ansvar.
Och under \"Bäckis\" (Per Bäckman) fick jag spela när jag var bra. För honom spelade det ingen roll vad man hade för meriter. Var man bra så spelade man.
Ändå är det i Timrå alla tror han ska slå igenom på allvar och bli en toppcenter i Elitserien med samma medicin som Nordgren använde.
Jag kom ihåg att jag såg Niklas i SCA-cupen 2002. Han har alltid varit rapp men inte så snabb som han var då hade jag aldrig sett honom. Jag tänkte: vad har han gjort?
Svaret var fystränaren Thord Johansson.
Nu har jag fattat vad Nordgren hade gjort. Träningen är så mycket mer utvecklad här än i Modo. Jag har aldrig känt mig så rapp som jag gör nu.
Han leder en kedja där han flankeras av Christian Söderström och Mattias Wennerberg. Än har det inte blivit något mål från trion, men tendenser till storspel har funnits där i de två inledande matcherna.
Jag tycker att det funkar bra. Wennerberg vet man alltid vart man har och han krigar på. \"Crippe\" kan hitta på vad som helst med pucken.
I eftermiddag ska Fredrik på Wargjakt det är ju Färjestad med vargen som symbol som kommer på besök.

Warg om...
... att göra A-lagsdebut i Boliden redan som 15-åring:
Jag fick spela med många som jag hade sett upp till, så det var stort. Jag fick spela mycket, för vi hade bara tre femmor. Jag hade nytta av att ha spelat seniorhockey när jag kom till hockeygymnasiet i Övik.
... kaoset med alla NHL-stjärnor i Modo i fjol:
Jag hade med mig egen stol på slutet så man fick plats i omklädningsrummet (skratt). Vi hade 16 forwards och det var struligt överallt. Jag spelade med Sedinarna i slutet av grundserien och fick mycket istid. Men när slutspelet började var jag inte värd någonting.
... att ha fyraåriga dottern Ebba i Övik:
Det är lite jobbigt, eftersom vi spelar så mycket matcher och är borta mycket. Men vi försöker pussla och Ebba har en väldigt förstående mamma och jag har många här i Timrå som hjälper till och ställer upp när Ebba är hos mig.

Mer läsning

Annons