Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wenger till attack mot Chelsea för kontakt med Cole

Arsenals manager Arsene Wenger vill att Chelsea straffas för ett hemligt värvningsmöte med Ashley Cole.
Men Coles agent hävdar att mötet aldrig ägt rum.

Annons
Arsenals manager Arsene Wenger är förbannad på att Premier Leagues ledarlag ska ha kontaktat Ashley Cole. För en dryg månad sedan började det figurera uppgifter i brittisk press om att Arsenals vänsterback skulle ha träffat Chelsealedare på ett hotell i London. Eftersom Coles kontrakt med Arsenal gäller över säsongen 2006/2007 är det emot Premier Leagues regler att föra förhandlingar med honom.
Skulle påståendet vara sant kan Chelsea få poängavdrag av Engelska fotbollsförbundet (FA). Arsene Wenger vill nu att FA ska agera:
 Det är inte upp till mig att döma eller säga vad de ska göra. Men det här fallet är mycket ledsamt och mycket olyckligt eftersom du förväntar dig att dina grannar i samma stad, och med sådan makt, inte ska bete sig på det här viset. Jag vet inte ens vilka bestraffningar det kan bli frågan om, men jag tycker att det är mycket ledsamt.
 Jag är försiktig eftersom det inte är 100 procent klart att mötet har ägt rum. Jag tror att det har ägt rum, men det måste konfirmeras. Jag måste låta Premier League utreda det här och ta rätt beslut, sade Arsene Wenger efter segern i FA-cupkvartsfinalen mot Bolton.
Cole fick se hela matchen från avbytarbänken, men Wenger hävdade att det var av medicinska skäl.
Coles agent Jonathan Barnett avvisar Arsenals påstående om ett möte mellan Cole och Chelsea.
 Jag är glad att kunna konfirmera att anklagelserna som riktats mot Ashley är falska. Och inte bara det, de är både förfärliga och kränkande, sade agenten Jonathan Barnett till BBC senare under lördagen.

Mer läsning

Annons