Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wifstas damer laddar om

/

I morgon startar Wifstas innebandydamer sitt seriespel.
Utan profilerna Sanna Larsson och Anna Dahlström.
– Vi har ett bra lag ändå, säger nye tränaren Tomas Stenlund.

Annons
Sanna Larsson och Anna Dahlström har varit profiler i Sundsvall under många år, men nu är det färdigspelat för deras del.
De har sagt att de ska sluta, men jag jobbar på dem. Om det krisar någon gång hoppar de säkert in, säger Tomas Stenlund.
Hur det än går med den övertalningsförmågan så är det åtminstone helt klart att ingen av dem är med i morgondagens seriepremiär.
I stället är det många andra som slåss om platserna. Men så har det inte varit på försäsongen.
Jag har aldrig varit med om en sån här försäsong med så mycket sjukdomar som vi haft. Men sist på träningen var vi 24 spelare, och tänk om vi hade kunnat vara så många hela sista månaden i stället för sista veckan. Du spelar som du tränar, menar Stenlund.
Stenlund var spelande tränare i Granlos herrlag i fjol och har aldrig tränat tjejer tidigare.
Jag tycker att vi har ett bra lag med många bra spelare, men jag vet inte hur bra motståndarlagen är. Det primära är att vi ska klara oss kvar i serien, och försöka komma bland de tre-fyra bästa.
Wifsta har tappat en hel drös spelare där de flesta valt att lägga av. Men i stället har laget fått flera nya, bland annat riktigt meriterade backen Sofia Eklund från Öjebyn.
Hon har flera elitseriesäsonger med IKSU i bagaget och har även varit reserv till landslaget vid flera tillfällen.
Sofia skulle platsa i vilket elitserielag som helst och skulle inte göra bort sig i herrtrean heller. Ett riktigt bra nyförvärv, säger Stenlund.
I morgon möter Wifsta Ersboda hemma.
Vi spelade oavgjort mot dem i Nordic Cup och jag blir besviken om vi inte vinner, säger han.

Wifsta IBK
Placering i fjol: Femma i division I Norra.
Tränare: Tomas Stenlund, ny från Granlos herrar.
Nyförvärv: Jennie Tjernberg, Ankarsvik (mv), Lina Väst, Granlo (mv), Elin Edholm, Granlo (back), Sofia Eklund, Öjebyn (back), Caroline Lopez, Sätra (back), Christine Jonsson, GUIF (back), Elin Andersson, Ankarsvik (forward), Emma Jonasson, Granlo (forward), Johanna Forsström, Granlo (forward).
Förluster: Anna-Lena Ulin, studier, Angela Larson, skadad, Caroline Törngren, mammaledig, Anna Dahlström, Christina Hansson, Jessica Lundh, Maria Molin, Sanna Larsson, Elionore Gustafsson, samtliga slutar.

Mer läsning

Annons