Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wingstedt visade VM-form i O-ringen

Inget kunde stoppa Emil Wingstedt på O-ringens andra etapp.
Inte de stentuffa backarna vid Åsa söder om Jönköping, definitivt ingen av konkurrenterna.
Med den överlägsna segermarginalen 3.02 visade Sveriges landslagsstjärna att VM-formen redan sitter där.

Annons
 Visst gick det ganska bra, sånär som att jag tappade koncentrationen och missade lite på tredje sista kontrollen, sade Wingstedt, som nu leder O-ringen med över tre minuter före ryssen Michail Mamlejev när två etapper återstår.
Nästan lika imponerande var Emma Engstrands uppvisning bland damerna. Emma vann etappen med 1.35 före Jenny Johansson och leder nu med 1.41 sammanlagt före Jenny Johansson.
Herrarnas bana mätte 12,5 kilometer och hade strängats i den stenhårda terrängen vid Åsa by. En efter en stapplade elitlöparna i mål.
Inte Emil Wingstedt. Nästan oberörd visade Haldenlöparen att han hade en växel till att lägga in på slutet.
Har du avgjort O-ringen nu?
 Vi ska springa många kilometer till innan det är klart så det går inte att ta ut något i förskott. Men jag har tränat bra så det var inte oväntat att det skulle gå så här i dag.
Vid den första radiokontrollen efter dryga halvtimmens löpning ledde Wingstedt med 17 sekunder före ryssen Valentin Novikov, fem kilometer senare hade han avgjort tävlingen. Då ledde svensken med hela 3.50 före en annan ryss, Michail Mamlejev.
Mamlejev tog in lite grann på slutet när Wingstedt missade men tidsgapet var alldeles för stort.
 Jag fick syn på honom vid tredje kontrollen från slutet. Han måste ha bommat den, sade Mamlejev, som trots att han är i kanonform får stå över VM i Japan, precis som sin landsman Valentin Novikov.
I hans fall handlar det dock inte om någon konflikt med det ryska orienteringsförbundet.
Michail Mamlejev har ansökt om att få italienskt pass.
 Jag bor i Italien och är gift med en italienska. Det var för dyrt för mig att åka hem på Rysslands VM-tester, sade ryssen som hoppas vara italienare lagom till de världscuptävlingar som följer efter VM.
Bland damerna tog Emma Engstrand med en ny etappseger greppet om O-ringen.
 Formen är jättebra. Nu är det bara att försöka hålla i det här, sade Stora Tunas VM-löpare, som inte ville hålla med dem som ansåg att de så kallade Åsakabackarna var av Japanskt snitt.
 Nej, det blir säkert betydligt värre på VM.

Mer läsning

Annons