Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woods hoppas på vinden för att gå om Sörenstam

Senast British Open spelades på St Andrews utklassade Tiger Woods konkurrenterna och svarade för tidernas bästa majorscore på klassiska Old Course.
Rekordet från 2000 är i fara i år igen. Tiger Woods är i toppform — och ute efter sin tionde major.

Annons
Tiger Woods vann med åtta slag och med rekordresultatet 269 slag, 19 under par, i St Andrews 2000. När British Open nu återvänder till världens mest berömda golfbana är Woods förvissad om att rekordet kan slås.
Trots att fem hål 2, 4, 12, 13, 14 fått nya utslagsplatser så att fler av de 112 bunkrarna återigen ska bli verkliga hinder för den nya generationen långtslående toppgolfare. Det gäller framför allt hål 14, som med 565 meter verkligen kan kallas långt.
 Om det inte blåser kommer många att göra låga scorer, sade Woods på tisdagen efter sin tredje träningsrunda på Old Course
 Man har märkt för varje dag att det har blivit torrare och greenerna är snabba.
Det osedvanligt varma och torra vädret har gjort den fruktade banan på St Andrews betydligt mer lättspelad än vad som brukar vara fallet. Något regn syns inte till ens i långtidsprognoserna.
Men som den utsatta linksbana Old Course är väntar betydligt tuffare förhållanden om det gör som det brukar på den skotska ostkusten blåser.
 Vinden förändrar allting. Om det blåser så måste man anpassa sitt spel helt efter det, säger Woods.
Och han underskattar definitivt inte Old Course. Den har utmaningar som Woods ser stort nöje i.
 Man måste tänka hela tiden, den är inte som andra banor, speciellt i USA, där det bara gäller att slå långt. Här beror det helt på vinden, plötsligt kan man hamna i en bunker som man inte ens trodde skulle komma i spel.
Tiger Woods har låtit arbete med att förändra sin sving ta sin tid. I år har han dock kommit tillbaka som det anstår en superstjärna. Seger i US Masters och andra plats i årets andra major är bevis som gör 29-åringen till favorit i British Open.
När Annika Sörenstam vann sin nionde majortitel tidigare i år skickade hon ett sms till träningskompisen Woods med det korta beskedet "99". Utjämnat i den inbördes kampen. Woods hoppas kunna replikera och gå upp i ledning igen på söndag.
Om han är kapabel att nå upp till Jack Nicklaus majorrekord på 18 titlar återstår att se. Den 65-årige Nicklaus tar för övrigt farväl från sin majorkarriär med British Open 2005, tävlingen han vunnit tre gånger. Han spelade sitt första British Open just på St Andrews 1964.
 Att komma till 18 är en lång process, sade Woods. Jag har nio titlar innan jag har fyllt 30, och golfare brukar inte vara som bäst förrän efter 30...
Woods, som ju är gift med svenska Elin och nyligen har köpt en vindslägenhet på Östermalm i Stockholm, sade också att spel i Sverige knappast är aktuellt.
 Jag har funderat på det, men inte på det sättet att spela en tävling. Men definitivt att åka dit på semester och spela med mina vänner, det är på den nivån, sade han.

Mer läsning

Annons