Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woods på väg mot fjärde Masters-titeln

Tiger Woods är på väg mot sin fjärde titel i US Masters i golf. Världstvåan gick till tre slags ledning i tävlingen då tredje ronden spelades färdigt på söndagen på Augusta National.

Annons
När tävlingen avbröts på grund av mörker på fredagskvällen hade de bästa spelat halva tredje ronden. Chris DiMarco, som varit i ledning av tävlingen sedan torsdagen, ledde då med fyra slag före Tiger Woods.
Efter fyra raka birdies på söndagsmorgonen var Woods i ledningen med två slag. För samtidigt som Woods satte sina birdies inledde DiMarco dagen med en dubbelbogey på det svåra tionde hålet där hans andraslag hamnade så illa att han var tvungen att förklara den ospelbar. Det var blott hans andra misstag under Masters-dagarna i Augusta. Fram till dess hade han spelat 45 hål och bara gjort en enda bogey.

Långt gräs
Sedan gjorde de bägge bogeys på 14:e och 15:e hålen, på det 15:e genom att slå bollarna ner i vattnet framför greenen. DiMarcos bogey på det 17:e innebar att Woods ledde med tre slag inför söndagseftermiddagens fjärde och sista rond. Woods gick tredjevarvet på 65 slag, sju under par och är elva under par totalt, medan DiMarco följde upp sina inledande två 67:or med en 74:a.
 Det är sånt som kan hända på den här banan. Jag slog inte ett enda dåligt slag, ändå fick jag 41 slag på nio hål, säger DiMarco.
 De har inte haft möjlighet att klippa gräset på fairways (efter allt regnande) och det var svårt att kontrollera längden på slagen.
Amerikanerna skuggas av dansken Thomas Björn som är ett slag efter DiMarco. Ytterligare ett slag efter är fjolårssegraren Phil Mickelson och sydafrikanen Trevor Immelman.
Woods hade det tungt på Augusta National de första två dagarna och det var kanske tur att han inte hunnit spela mer än 19 av 72 hål, på grund av alla avbrott för regn och åska, innan lördagen. För det var först då som puttarna började trilla i hålet.
 Jag startade bra i dag och sedan rullade det på. Jag försökte att vara fokuserad hela tiden. Jag vet att jag har ett bra utgångsläge, men det är långt kvar. Greenerna är mjuka och det är därför som det går att göra många birdies i dag, säger Woods.

Kan tangera Palmer
DiMarco gick i ledarbollen i sista ronden även i fjol, men tappade då segerchansen med en 76:a och slutade på sjätte plats. Historien är emot honom i år också. För det är väldigt sällan som någon förstarondsledare också vunnit tävlingen. Senast var Ben Crenshaw 1984.
Woods kan bli den tredje att ta fyra titlar i Masters. Jack Nicklaus, som på lördagen spelade sin 45:e och sista Masters-turnering, har vunnit sex gånger. Arnold Palmer, som sade farväl till Masters-publiken i fjol, har fyra titlar. Woods vann 1997, 2001 och 2002.

Mer läsning

Annons