Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woods på väg mot sin tionde majortitel

Tiger Woods kör över både Old Course och konkurrenterna i British Open.
Golfens stora suverän gick runt på 67 slag på fredagen och leder med fyra slag halvvägs i jakten på sin tionde majortitel.

Annons
Tiger Woods var säkerheten själv på fredagen och lade 67 slag, fyra under par, till sina inledande 66. Med fyra slags ledning undvek han misstag, och såg till att göra birdies då och då.
 Jag missade en del lägen, men räddade en del också. Jag gjorde några riktigt bra tvåputtar som var väldigt långa, sade Woods som hade fem birdies på en bogeyfri rond.
Ett styrkebesked om något på den svårspelade Old Course.
Enda gången som Woods darrade på manschetten var när han rullade en birdieputt förbi koppen på det svåra 17:e hålet.
Och han följde upp med ett osedvanligt dåligt utslag på 18:e. Det hamnade långt till vänster, över ettans fairway. Men han hade inga större svårigheter att ändå rädda par.

Upplagt för seger
Med flera slags ledning är det upplagt för Tiger Woods tionde majorseger. Det är svårt att se att ens hårdare vind och regn skulle kunna störa honom.
 Jag bryr mig inte om att jag har en stor ledning. Det finns många duktiga spelare där bakom. Jag vet att jag måste göra två kvalitetsronder till. Jag måste sköta mitt och fokusera på det, den här banan kräver det.
Skotten Colin Montgomerie har trots många år i världstoppen aldrig vunnit en major. Han gör det nog inte nu heller, men en mycket stark andrarond på sex under par förde honom till platsen som ensam tvåa, fyra slag bakom Tiger Woods.
Ett slag bakom Montgomerie finns en septett på sex under par Vijay Singh, Brad Faxon, Trevor Immelman, Peter Lonard, Scott Verplank, Robert Allenby och José Maria Olazabal.
Noterbart är att de två sistnämnda gick i samma boll som Tiger Woods de två första dagarna. Olazabal visste inte till sig av lycka då han sänkte putten på 18:e hålet till eagle.

Lugn dag på jobbet
Tiger Woods hade en ovanligt lugn dag på jobbet den andra tävlingsdagen. För en gångs skull var det inte hans runda som den stora publikmassan följde i första hand. Utan legendaren Jack Nicklaus, på hans sista vandring i stora golfsammanhang.
 Han är tidernas största. Bara att se honom på tävlingarna har varit speciellt. Det är en ära att namnas i samma sammanhang som honom, sade Woods erkännande.
 Och vi märkte väldigt lite av uppståndelsen kring honom. Han var två, tre hål före oss, minst en halvtimme på den här banan, så det vara bara vid "loopen" då banan vänder som jag såg honom slå ut vid elfte hålet. Annars hörde vi lite.
På lördagen och söndagen kommer Tiger Woods att stå i fokus igen. Omkring 40 000 åskådare kommer att följa hans väg mot den tionde majorn.
Ett steg närmare Nicklaus och hans 18.
Bland dem som missade cutten fanns Thomas Björn, Lee Westwood, Mark O'Meara, Jim Furyk och Ian Woosnam.

Mer läsning

Annons