Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Woods vann US Masters efter särspel

Nio majortävlingar i golf och nästan tre år utan seger. Sedan kom den.
Men det som skulle bli en enkel seger i US Masters för Tiger Woods slutade i ett dramatiskt särspel med Chris DiMarco.
—  Det blev riktigt spännande. Chris visade sig vara en riktig kämpe, säger Woods.

Annons
Woods blev den tredje att ta fyra titlar i US Masters efter Jack Nicklaus, som har sex, och Arnold Palmer. Woods vann tidigare 1997, 2001 och 2002.
Segern gav också Woods hans nionde majortitel. Han är därmed halvvägs mot rekordhållaren Nicklaus som har 18.
 Statistiken håller jag inte reda på. Däremot har jag de senaste åren, när jag inte varit nära att vinna några majors, saknat spänningen. Det är ju den jag vill ha, säger Woods.
 Därför var den här segern viktig. Det har varit en kamp de senaste åren genom att jag har ändrat en del i min sving.
Och det var som Jack Nicklaus sade innan han lämnade US Masters för 45:e och sista gången, som spelare: "Det spelar ingen roll vem som leder världsrankingen för Tiger Woods är ändå den bäste. Hans talang är så stor att han, liksom andra stora talanger som jag själv, kan vinna tävlingar utan att spela som bäst".

Bästa slaget
Woods har inte spelat sin bästa golf i årets US Masters, men lyckades ändå vinna. Och segern gav honom tillbaka första platsen på världsrankingen, den som Vijay Singh haft sedan i fjol.
Inför slutvarvet ledde Woods med tre slag till DiMarco och utökade till fyra redan på första hålet, men tappade till tre inför andra halvan av ronden.
Under den halvan gjorde spelarna i ledarbollen birdies och bogeys om vartannat. Woods verkade ha säkrat segern när han på det 16:e hålet sänkte en lång chip där bollen retsamt stannade på hålkanten i flera sekunder innan den gick i.
 Det är det bästa slag jag gjort, med tanke på att det blev en vändpunkt, säger Woods.
Men Woods sviktade på slutet. Gjorde bogey på 17:e hålet och ytterligare en på det 18:e genom ett besök i greenbunkern. Woods fick en 71-rond och DiMarco en 68:a.
Och medan solen började gå ner bakom talltopparna på Augusta National gick spelarna ut på 18:e hålet ytterligare en gång.

Segern var för pappa
Woods satte den här gången upp andraslaget till ett par meter medan DiMarco åter slog sitt andraslag för kort och fick chippa in. DiMarco gjorde par på hålet innan det var dags för Woods att sätta sin birdieputt.
Efter ett första jubel kom tårarna och först efter att ha samlat sig gick han av greenen och kramade mamma Kultida och frun Elin, båda klädda i rött, som han själv alltid bär sista dagen när han har segerchans.
Och under segertalet grät han igen när han med bruten röst dedicerade segern till sin pappa Earl:
 Den här segern är för min pappa, som inte mår så bra och inte kunde vara här. Kanske kan den ge honom lite hopp.

Mer läsning

Annons