Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zäta får drömkontrakt med Detroit

Närmare 19 miljoner kronor per säsong. Inom kort förväntas Henrik Zetterberg skriva drömkontrakt med Detroit. — Det är klart att jag hoppas på en lösning, säger Zäta.

Annons
I amerikansk media basunerades ut att Detroit tvekar om att förlänga kontraktet med Njurundasonen och att ny klubbadress kan bli Toronto Maple Leafs.
Nordamerikanska källor till ST-sport berättar dock om att allt talar för att Zetterberg skriver på ett nytt kontrakt med Red Wings inom kort.
Vi är i förhandling och det är klart att jag hoppas på en lösning. Hur lång tid det tar återstår att se, säger Zetterberg.
Han förväntas stå för en av NHL:s största löneökningar, då han lär gå från 650 000 dollar till 2,5 miljoner dollar per säsong.
Med nuvarande dollarkurs innebär det från 4,9 miljoner svenska kronor till nästan 19 miljoner svenska kronor.
Jag kommenterar inga summor under pågående förhandlingar, säger Zäta bestämt.
Vad säger du om ryktena om Toronto?
Det är nya rykten hela tiden. Toronto kan åtminstone inte bli aktuellt förrän den 15 augusti.
Det är efter det datumet som andra klubbar kan erbjuda Zäta kontrakt.
Men det lär alltså knappast bli aktuellt då det nya kontraktet med Detroit Red Wings kommer att skrivas under den närmaste tiden.
Henrik Zetterberg kom till Detroit inför säsongen 2002/2003 och har tillhört nyckelspelarna från första början. Tanken är också att han och ryssen Pavel Datsiuk ska leda Red Wings in i en ny storhetstid.
Datsiuk är, precis som Zäta, i förhandlingar med Detroit om ett nytt kontrakt.

Mer läsning

Annons