Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zäta redo för matchande inför VM

I kväll börjar Tre Kronor matcha inför hockey-VM. I spetsen — Henrik Zetterberg. — Riktigt skönt att få börja matcha igen, säger Zäta.

Annons
Tyskland i Erdgas-Arena i Riesa i kväll. Svenska hockeylandslaget börjar matcha inför VM-premiären i Österrike söndag 1 maj mot Ukraina.
Sex Timråspelare ingår i den truppen, men innan VM-truppen är klar skall några namn bort då det tillkommer spelare från finallagen.
Henrik Zetterberg är den ledande stjärnan i Tre Kronor, när storstjärnor som Peter Forsberg, Markus Näslund och Fredrik Modin tackat nej till VM.
Det är helt förståeligt. Jag vet själv hur det var i fjol, då jag tvingades tacka nej på grund av skada. Är man inte heller motiverad så finns det andra som kan göra det bättre i VM, säger Zäta.
Han fortsätter:
Det är mycket klubbarna som bestämmer och är man skadad, så är det en chansning att åka i väg och spela VM.
Av Timrålirarna är han och Jonathan Hedström givna i den kommande VM-truppen, men de kan mycket väl få sällskap av fler.
Backarna Sanny Lindström och Lars Jonsson är just nu med bland de åtta, medan Niklas Nordgren och Yared Hagos finns med bland tio forwards.
Det kommer ju att tillkomma en del folk, men jag tycker att det ser bra ut redan nu, säger Zetterberg.
Troligen tillkommer det fler namn på forwardssidan än backsidan.
Det känns som de har chansen och jag hoppas att de tar den, säger Zäta om sina klubbkamraters VM-chanser.

Fakta
Timråspelarnas chanser till VM-spel
Sanny Lindström, back: Högst tre nya backar tillkommer, kanske bara en. Gör den lojale och tuffe Huddingesonen bra i från sig i träningskamperna är han sjunde eller åttonde back i VM.
VM-chans: 50 procent.
Lars Jonsson, back: Inte riktigt i samma läge som Sanny, då det är lättare att ha en Lindströmtyp som reserv. Men lysande i sina bästa stunder. Kan skrälla och ta plats.
VM-chans: 30 procent.
Yared Hagos, forward: Alltid bra i landslaget och duktig defensivt. Det som talar mot VM-spel är centerkonkurrensen. Zäta, Samuel Påhlsson, Jörgen Jönsson, Henrik Sedin...
VM-chans: 30 procent.
Jonathan Hedström, forward: \"Jonte\" var grym i Sweden Hockey Games och het i slutspelet. Given i VM, troligen som kedjekamrat med Zäta.
VM-chans: 100 procent.
Henrik Zetterberg, forward: Största stjärnan efter alla nej. Måste ta det ansvar som sådana som Foppa och Sundin gjort vid tidigare VM-succéer.
VM-chans: 100 procent.
Niklas Nordgren, forward: Inkallad sent och måste överraska mot Tyskland för att hålla sig kvar i truppen.
VM-chans: 20 procent.

Mer läsning

Annons