Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterman vann i Kungsbacka

Hoppryttaren Royne Zetterman vann Kungsbacka Grand Prix på söndagseftermiddagen med en marginal på en sekund till tvåan Emma Emanuelsson.

Annons
Det var på väg mot sista hindret i omhoppningen, en rejäl oxer, som Royne säkrade segern.
 Där vann jag sekunden, säger Royne Zetterman.
 Kanske det var rutinen som avgjorde, men jag hade framför allt inte gjort det på en annan häst, fortsätter han berömmande om sin nioårige valack Isaac.
Sex ryttare var vidare till omhoppningen och sex var placerade.
 Jag red för att vinna, det var planen naturligtvis, säger Royne. Jag missade segerchecken i Borås förra veckan, men nu fick jag en ny chans.
Tävlingarna i Kungsbacka är tillsammans med tävlingen i Borås start på den svenska tävlingssäsongen och hoppryttarnas chans att visa dagsform inför uttagningen av vilka som får rida i Scandinavium under påsken. Royne Zetterman har redan tidigare fått besked att han är klar för Göteborg Horse Show och i Scandinavium får han sällskap av sonen Daniel Zetterman som där rider final i ungdomarnas egen kraftmätning, Young Rider Krafft Cup.
Efter fem kval är startfältet klart till ungdomarnas final och förutom Daniel Zetterman rider Emma Emanuelsson, Nathalie Adelborg, Angelica Augustsson, Jenny Berglund, Thomas Ryan, Sofia Kroon, Maria Ingvarsson och Siri Swärd i Göteborg.

Mer läsning

Annons