Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan avstängd tre matcher — missar seriefinalen

Zlatan Ibrahimovic har dömts till tre matchers avstängning efter incidenter under toppmötet mellan Juventus och Inter i onsdags.
Han missar därmed den stora seriefinalen mot Milan den 8 maj.

Annons
Den svenske landslagsanfallaren fick ett gult kort efter en duell med Interförsvararen Sinisa Mihajlovic och det innebär att han är automatiskt avstängd i söndagens ligamatch mot Lazio. Efter videogranskning beslutade Italienska fotbollsförbundets disciplinkommitté på torsdagskvällen att Ibrahimovic får ytterligare två matchers avstängning för en eftersläng med armen mot Interbacken Ivan Cordoba i matchens slutminuter.
Det betyder att Ibrahimovic även missar matchen mot Bologna den 1 maj och seriefinalen mot Milan den 8 maj.

Kamp om titeln
Ibrahimovics avstängning är ett stort avbräck för Juventus och tränaren Fabio Capello i jakten på ligaguldet. Efter förlusten mot Inter (01) står Juventus och Milan på samma poäng med sex omgångar kvar. Enda skillnaden är att Juventus har gjort ett mål mer. Efter seriefinalen återstår tre omgångar.
Men när lagen möts i en match som mycket väl kan avgöra guldstriden finns Zlatan Ibrahimovic på läktaren. Skåningen har gjort 15 mål i serie A under sin debutsäsong i Juventus och är i toppform. Så sent som i söndags gjorde han sitt första hat-trick i klubben, då Juventus hemmaslog Lecce med 52.
Ett hårdfört Interförsvar tog dock udden av Ibrahimovics anfallskonster. Duellen som gav honom påspädning av avstängningen med två matcher var inte den enda som han var inblandad i.
Redan efter några minuter skallade han ihop med Cordoba, som blödde ymnigt och fick spela resten av matchen med inlindat huvud. I den 13:e minuten kom en situation då Ibrahimovic sittandes skallade Mihajlovic och strax efteråt kom det gula kortet.
Interspelarna Ivan Cordoba och Giuseppe Favalli fick gula kort efter attacker mot Ibrahimovic. Och i den 88:e minuten kom sekvensen som gav Ibrahimovic ytterligare två matchers avstängning.

Totti fick fem matcher
En annan stjärnspelare fick ett ännu hårdare straff. AS Romas centralgestalt Francesco Totti utvisades för att ha sparkat en motståndare. För det stängs han av i fem matcher och får 15 000 euro (137 000 kronor) i böter. Han är tillbaka först till den sista ligaomgången 29 maj.
Både Juventus och Roma har rätt att överklaga. Och redan på torsdagskvällen meddelade Juventus klubbdirektör Luciano Moggi att klubbens tänker överklaga avstängningen av Ibrahimovic.

Mer läsning

Annons