Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan förnekar att han försökt skrämma tv-team

Zlatan Ibrahimovic backade sin bil i hög fart mot ett svenskt-italienskt tv-team. —  Vi kände oss illa till mods alla tre, säger journalisten Kristina Kappelin. Nu försvarar sig Zlatan. —  Om någon känt så har det inte varit min mening, säger han.

Annons
I torsdags kväll bjöd Juventus ägare spelarna på en lyxrestaurang i Rivoli utanför Turin. Zlatan Ibrahimovic var en av många stjärnor som firade ligaguldet.
Kappelin, som bland annat arbetar åt Sveriges Television och Aftonbladet, befann sig på platsen med ett italienskt tv-team.
Hon var där för att ta bilder till ett reportage i samhällsmagasinet Agenda. Tidigare under dagen hade Kappelin gjort en kortare intervju med Ibrahimovic.
Sent på kvällen filmades Ibrahimovic när han lämnade restaurangen. Kappelin och den svenske landslagsanfallaren fick ögonkontakt.
De pratade inte med varandra.
 Vi såg på honom att han blev väldigt störd av att vi var där. Även om jag kände att vi inte gjorde något oetiskt eller fel så noterade jag att han gav oss den där blicken, säger Kristina Kappelin till Aftonbladet.
Enligt henne gick sedan Zlatan till sin bil. Någon minut senare backade han mot tv-teamet.

\"Körde rakt mot oss\"
 Han körde rakt mot oss. Det gick fort och vi kände att det här gör han med flit. Sen körde han fram och backade mot oss en gång till. Han stannade några centimeter ifrån oss vid båda tillfällena. Det var väldigt nära, säger Kristina Kappelin.
 Vi kände oss illa till mods alla tre. Och det känns absurt att det händer när man sköter sitt jobb. Så där bär man sig bara inte åt, punkt.
Zlatan Ibrahimovic har tidigare vägrat att prata med media om vad som egentligen hände efter middagen i torsdags.
På måndagskvällen landade han i Sverige och anslöt till landslagstruppen som samlades i Göteborg inför lördagens VM-kval mot Malta.

Talar via Nystedt
Zlatan ville inte tala med någon journalist, men ger via fotbollförbundets informationschef Jonas Nystedt en kortfattad version till TT.
Enligt Nystedt säger Zlatan:
 Jag har inte haft någon anledning att hota att köra över någon med min bil, varken nu eller tidigare. Om någon ändå känt så har det inte varit min mening. Jag känner inte reportern ifråga, och hon presenterade sig inte för mig när hon intervjuade mig tidigare på dagen.
 Jag kan tycka det är märkligt att en händelse som skulle inträffat i torsdags blir en nyhet flera dagar senare, men nu fokuserar vi i landslaget all kraft på matchen mot Malta.
 Jag ser fram emot VM-kvalet, det är viktigt att vi vinner och tar nya steg mot VM i Tyskland nästa sommar.

Mer läsning

Annons