Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan hyllas i Italien — Juve nobbar Realbud

Dagen efter att Juventus säkrat sitt 28:e ligaguld hyllades Zlatan Ibrahimovic av italiensk press.
"Han är Juventus nya fenomen", skriver Corriere dello Sport.
Och kommer så att förbli.

Annons
Enligt Zlatans agent Mino Raiola har Juventus för några dagar sedan tackat nej till ett anbud från Real Madrid på 70 miljoner euro, motsvarande 642 miljoner kronor.
 Zlatan är bäst i världen just nu. Det är därför Real Madrid vill ja honom, säger Raiola till Göteborgs-Posten.
 De bjöd på honom häromdagen, 70 miljoner euro men Juventus sa nej.
Uppgifterna har inte bekräftats av Juventus därifrån är det nämligen dödstyst. Juventus fortsätter sin så kallade "silenzio stampa" vilket innebär att ingen i klubben uttalar sig för pressen. Så har det varit sedan den 1 maj då klubben tog beslutet sedan de ansett sig förföljda i medier.

Ingen karnevalsstämning
Det säkrade guldet har inte heller utlöst någon karnevalsstämning i Turin. När Juventus tränade på lördagen fanns bara ett knappt hundratal fans på plats för att hylla sina spelare.
Men det svala firandet hänger inte samman med ett dåligt intresse utan snarare att man helt enkelt är så vana vid att vinna och att Champions League faktiskt var säsongens huvudmål. Då man åkte ur i kvartsfinalen mot Liverpool återstod "bara" ligan och det var i detta läge ett måste spela hem det 28:e mästerskapet. Allt annat hade nämligen varit fiaskobetonat.
Så stora är nämligen kraven på Italiens i särklass populäraste fotbollslag.

Hyllas
Zlatan och kompani gjorde heller ingen besviken och nu hyllas Zlatan som en av huvudorsakerna till ligaguldet.
"Fenomenet Ibrahimovic" skriver Corriere dello Sport och ger Zlatan en nia i betyg för den gångna säsongen vilket bara tangeras av Fabio Cannavaro, Alessandro Del Piero och tränaren Fabio Capello.
La Gazzetta dello Sport lyfter också fram Zlatan som en av lagets förgrundsgestalter.
"Om Cannavaro är kungen där bak så är Ibrahimovic kungen i det offensiva spelet", skriver man och ger Zlatan en åtta på den tiogradiga skalan.

Åktur på stan
Tutto Sport, som är den Turinbaserade sporttidningen, toppar sin första sida med "Campioni", Mästare.
Liksom övriga tidningar hyllar man Zlatan. "Han är en världsspelare och en av huvudorsakerna till guldet. Ett verkligt fenomen".
Zlatan såg, enligt italiensk press, fredagens match mellan Milan och Palermo tillsammans med lagkamraterna Stephen Appiah, Narcisse Olivier Kapo Obou och Manuele Blasi.
Därefter gav han sig ut på en kortare åktur i centrala Turin för att få insupa feststämningen och njuta av bilkortegerna som hyllade honom och laget.
På söndagen spelar Zlatan & Co på bortaplan mot Livorno som nykorade mästare.

Mer läsning

Annons