Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan Ibrahimovic missar seriefinalen

Zlatan Ibrahimovic missar seriefinalen mellan hans Juventus och Milan.
Den italienska disciplinnämnden valde att inte upphäva svenskens dom.

Annons
Under torsdagen förhördes Zlatan Ibrahimovic av det italienska fotbollsförbundets disciplinnämnd på ligaföreningens kontor i Milano. Senare på kvällen kom beskedet och det var negativt för svensken och Juventus.
Disciplinnämnden valde att inte upphäva avstängningen, vilket gör att Ibrahimovic missar helgens hemmamatch mot Bologna men framförallt mötet mot Milan på bortaplan den 8 maj.
Juventus sade dock direkt efter att man tänker att överklaga till Caf, vilket är den italienska fotbollens allmänna överklagandeinstans.
De båda lagen ligger jämsides i tabellen, båda på 73 poäng med fem omgångar kvar, och mötet på San Siro kan bli helt avgörande för vem som ska vinna Serie A.
Bakgrunden till avstängningen är att efter mötet mellan Juventus och Inter så såg man på en videoupptagning något som domaren missat, nämligen att Ibrahimovic slagit till Interbacken Ivan Cordoba. Zlatan hade tidigare under matchen fått en varning och samlat ihop till en matchs avstängning.
Incidenten med Cordoba gav ytterligare två matchers avstängning. Inför torsdagens förhör hade Ibrahimovic redan avtjänat en match.
Samtidigt gick också ligaföreningen ut med att matchen mellan Milan och Juventus kommer att spelas som planerat söndagen den 8 maj, med avspark 15.00. Flera medier i Italien hade spekulerat i att matchen skulle flyttas till kvällen för att locka en större tv-publik.

Mer läsning

Annons