Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan kommer – men Juventus stoppar spel

Zlatan Ibrahimovic kommer till Wien under torsdagen. Frågan är till vilken nytta. Juventus vill inte att han spelar VM-kvalet mot Kroatien. –  Vi avvaktar och ser hur skadan utvecklas, kontrar landslagets informationschef Jonas Nystedt.

Annons
På onsdagskvällen lade Juventus ut ett pressmeddelande på sin officiella hemsida med innebörden:
Zlatan får gärna åka till Wien, men måste träna enligt ett specialprogram han fått med sig från Juventus medicinska team. En rapport över skadans art har också skickats till landslagsläkaren Magnus Forssblad.
Juventus bedömning efter onsdagens läkarundersökning i Turin är att Zlatans skadade vänsterknä inte tillåter spel på lördag. Enligt hemsidan är knäet fortfarande svullet och Zlatan känner smärtor.

Landslaget ger inte upp
Frågan är nu hur Zlatan och landslagsledningen ska hantera situationen. Vågar Zlatan trotsa sin arbetsgivare om knäet blir bättre under de dagar som återstår till matchen som kan ta Sverige till VM? Vågar landslagsledningen ta strid med en av Europas mäktigaste klubbar?
Kanske, kanske inte.
Men landslagsledningen lägger sig inte platt. Zlatan kommer omedelbart att genomgå en läkarundersökning när han kommer till Wien under torsdagen.
 Jag blev uppringd av Juventus presschef som berättade att informationen lagts ut. Det ändrar inte vår linje. Vi vidhåller inställningen att det hänger på hur skadan utvecklas om Zlatan kan spela eller inte, säger Nystedt.
Forssblad hade runt lunchtid på onsdagen telefonkontakt med Ibrahimovic. Då lät landslagsläkaren hoppfull.
 Jag har pratat med Zlatan. Han blir bättre och bättre, han cyklar och blödningen har gått ned.

Zlatan har bollen
Forssblad har haft täta kontakter med Juventus läkare Riccardo Agricola och den svenska landslagsledningen avfärdar bestämt att Juventus försökt stoppa Zlatan från att ansluta till träningslägret i Österrike och spel mot Kroatien.
 Vi har ett väldigt bra samarbete med Juventus och de verkar oerhört hundraprocentigt reko, sade förbundskaptenen Lars Lagerbäck häromdagen.
Därför har det inte funnits några tankar på att flyga över ett svenskt team till Turin för en egen undersökning av Zlatan Ibrahimovic skadade knä.
 Jag litar till hundra procent på deras läkare, säger Forssblad.
Enligt honom är det Zlatan ingen annan som har bollen.
 Det är Zlatan som i slutändan avgör om han kan spela eller inte. Det är varken vi eller Juventus som gör det. Det är bara han som vet hur ont han har. Allt annat blir ett hypotetiskt resonemang om vem som bestämmer.
Den uppfattningen delas inte av Juventus enligt klubbens officiella hemsida.
Förbundskapten Lagerbäck har antytt att han är beredd att vänta till matchdagen innan han tar beslut om Zlatan.
 Vi behandlar Zlatan så bra vi kan och är han fit for fight på lördag så utgår jag från att han spelar, säger Forssblad.

Mer läsning

Annons