Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan oroar sig inte över ett andra gult kort

Avstängningshotet hänger över Zlatan Ibrahimovic.
Ett gult kort mot Bulgarien och han missar kvalet mot Ungern på onsdag.
—  Jag kommer inte att spela annorlunda på grund av det, säger Zlatan.

Annons
Zlatan, Petter Hansson och Fredrik Ljungberg är trion som inte får dra på sig varningar i lördagens VM-kval mot Bulgarien på Råsunda. Då får de se kvalet mot Ungern från Ferenc Puskas-stadions läktare.
 Vi vill inte ha spelarna på bänken eller på läktaren. Vi vill ha dom disponibla. Vi har en ledstjärna att vi aldrig ska dra på oss onödiga varningar och det påminner vi spelarna om inför varje match, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Rycker på axlarna
Men Zlatan Ibrahimovic rycker på axlarna åt konsekvenserna av ännu ett gult kort.
 Det är inget man tänker på. Börjar man tänka på att man har en varning kan det störa ditt spela, du spelar annorlunda och är mer försiktig.
Zlatan utsätts ständigt för provokationer och ibland tappar han humöret. Som i april när han skallade Sinisa Mihajlovic och gav Ivan Cordoba en eftersläng i ligamatchen mot Inter.
Det gav honom tre matchers avstängning.
 Provokationer får han i princip uppleva i varje match. Det är inget specifikt för bulgarerna, säger Lagerbäck.
Har Zlatan blivit bättre på att hantera sånt?
 Definitivt. Han utvecklas ju också hela tiden som människa. Han är mycket mognare i dag än om du går några år tillbaka i tiden.
Senast Zlatan missade en viktig kvalmatch var just mot Ungern, i EM-kvalet i Budapest för två år sedan.

"Inget att oroa sig över"
Du är inte orolig för att han ska dra på sig en varning?
 Det hoppas jag inte. Det är som Zlatan säger, inget man kan oroa sig över. Däremot ska man vara medveten om det.
Efter Juventus ligapremiär mot Chievo i söndags kom rapporter om att Zlatan fått nya problem med ljumskarna. På onsdagens presskonferens gav han lugnande besked.
 Dom vars slitna dagen före premiären och Capello (Fabio, Juventus tränare) avgjorde att jag skulle vila den träningen och så i slutet av matchen fick jag känning. Det beror på den hårda försäsongsträningen och alla matcher. Men nu känns det helt okej, det är ingen fara.
Zlatan tror inte att Bulgarien som har allt att vinna och inget att förlora kommer till Råsunda med ett utpräglat defensivt sinnelag.
 Du har alltid mest press på dig som hemmalag att anfalla och att vinna, men jag tror att det blir en öppen match. Jag snackade också med Igor Tudor och Robert Kovac (kroatiska lagkompisar i Juventus) och dom sade att Bulgarien körde offensivt när dom mötte dom hemma.
Vad betyder det att Fredrik Ljungberg spelar?
 Vi blir starkare eftersom det är en bra spelare som har kvalitéer som andra inte har. Han är en mycket bra spelare, men utan honom har vi spelare som kan fylla på. Det gör oss starkare nu än innan.

80 betyder inget
Vad betyder det att ni har 80 på Bulgarien i de två senaste matcherna?
 Det betyder ingenting. Det är ny match, en annan sak. Och vi underskattar dom inte. Det är ett bra lag vi möter och ska förbereda oss på bästa sätt för att vinna den.
Bulgariens förbundskapten Hristo Stoitjkov säger att Sverige inte kan vinna VM, som du har sagt?
 Alla har sina egna åsikter, han får säga vad han vill.
Det ser ut som om du använder din kropp, din fysik, betydligt mer nu. Är det något du har jobbat på?
 Jag utvecklas hela tiden. Jag försöker göra det jag är bra på, men även utveckla det jag är mindre bra på. Som jag sagt innan känner jag mig mycket starkare nu.
 I Italien är det mera fysiskt spel och jag känner mig starkare. Så det kan nog stämma att jag använder kroppen mer.

Naturligt steg
Lars Lagerbäck ser det som ett naturligt steg i utvecklingen.
 Det är ligans karaktär som gör att han använder kroppen mer. Jag har sett några matcher och han tas väldigt hårt. Då blir det per automatik ett tuffare spel.
 Det han har visat i Italien och i landslaget gör honom till en toppinternationell spelare. Det han mest har utvecklat är att han samarbetar mycket bättre med övriga spelare. Det kommer med erfarenhet. Han kommer att utveckla hela sitt register.

Mer läsning

Annons