Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen om Holmlund: "Hon är stark, frisk och målmedveten"

Han är ny sportchef för skicrosslandslaget efter att Tommy Eliasson Winter tagit klivet över till den renodlat alpina sidan.
Joar Båtelson siktar, precis som sin föregångare, högt.
– Ambitionen är två pallplatser – åtminstone, säger han inför helgens världscuppremiär.

Annons

Försäsongen är avklarad och målet är nu inställt på starten i Österrike och Montafon.

– Ambitionerna är höga och det är rimliga, åkarna är i jättebra form, har haft en bra försäsong och bra resultat, säger Båtelson.

Förra säsongen drabbades Kramfors supertalang Sandra Näslund av en korsbandsskada. Nu är hon tillbaka, men inleder sin världscupcomeback en liten bit från det riktiga allvaret.

– Hon åker med ned, men kommer att vara föråkare. Hon är tillbaka bättre än planen och är jäkligt målmedveten, hon tränar för fullt och fysiskt är hon helt tillbaka. Det enda hon saknar är att köra race.

Och Anna Holmlund?

– Hon är stark och frisk och hel och målmedveten. Hon är taggad på att ta hem den första tävlingen.

Förutom damerna åker hela herrlaget ned till Österrike; Michael Forslund, Victor Sticko, Viktor Andersson och Victor Öhling Norberg.

– VÖN är snabb som vanligt och det är väldigt jämnt bland de andra, vem som helst av dem kan slå till och vara med på pallen. Men VÖN är snabbast.

– Målet för säsongen är att vi ska vinna den individuella världscupen på både herr- och damsidan och att vi ska behålla andraplatsen i nationscupen. Dessutom vill vi ha fem åkare på pallen den här säsongen jämfört med de fyra vi hade i fjol.

Den nye sportchefen har talat.