Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporten livesänder Roslagen Open – när tävlingen ska avgöras i helgen: "Intresset ökar"

I helgen arrangeras Roslagen Open för femte året i rad. Sporten finns på plats – och livesänder när crossfit-tävlingen går in i sitt absoluta slutskede.
– Det här visar att intresset för sporten ökar, säger arrangören Per Mattsson.

I helgen avgörs crossfit-tävlingen Roslagen Open för femte året i rad. Nu står det klart att tävlingen, som tar plats på Sportcentrum i Norrtälje, kommer att sändas på Mittmedias sajter – exlusivt för dig som är prenumerant eller Pluskund.

LIVE-TV söndag 15.25: Klicka här för att se finalerna av Roslagen Open

– Det är jätteroligt att Mittmedia väljer att direktsända från tävlingen. Det visar dels att intresset för sporten ökat och också att vår tävling är intressant ur ett sportsligt perspektiv och inte bara för närmast sörjande. En sändning i media kan innebära att ännu fler får upp ögonen för en sport som är en av de mest jämställda jag känner till och som också bidrar till att många människor faktiskt fortsätter träna mer målmedvetet under längre delar av sina liv, säger arrangören Per Mattsson.

Vad kan tittarna förvänta sig från tävlingen?

– Mina förväntningar på årets tävling är extremt höga. Aldrig har en tävling i Sverige haft så starkt startfält i så många olika klasser. Vi har hållit fast vid vårt koncept i fem år nu och deltagarna uppskattar att vi utmanar dem och att vi bjuder dem på en riktigt välordnad och spektakulär tävling. Tittare kan förvänta sig att få se atleter i absolut världsklass på nära håll, oavsett sport så är atleter på så hög nivå alltid sevärda då deras prestationsförmåga är uppenbara för alla.

Den direktsända delen avser finalrundan, som avgörs under söndagen, och sändningen drar i gång 15.25 (cirka tio minuter före de individiuella finalerna). Vidare kommer det att bjudas på intervjuer med deltagare från tävlingen.

– När vi fick frågan om vi ville sända från Roslagen Open kände vi direkt att det var något vi ville göra. Livesändningar är en viktig del av affären för Mittmedia sport, nu och i framtiden, och vi är alltid intresserade av hitta vägar att både nå ut till en ny publik och ge våra befintliga kunder nytt innehåll. Därför känns det väldigt spännande med den här sändningen, säger Rickard Pettersson, nyhetschef på Mittmedia Sport.

Som ser fram emot att kunna erbjuda så väl prenumeranter som Pluskunder möjligheten att ta del av en tävlingsform som växer konstant.

– Crossfit är mer än bara en trend, det har blivit en etablerad tävlingsform och i USA sänds de största tävlingarna av nationella TV-aktörer. Roslagen Open bjuder på ett startfält med flera av de hetaste namnen i Sverige och det känns väldigt roligt att Mittmedia Sport kan vara en del av det.

Du kommer att kunna se sändningen om du är prenumerant eller har Plus. Att skaffa ett Plus-konto kostar en krona första månaden och därefter 99 kronor i månaden. Du får då tillgång till allt Plus-märkt material på alla Mittmedias 20 sajter och 24 nyhetsappar (inklusive Hockeypuls och Bandypuls).