Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporthallen öppnar igen efter rasrisken: "Det känns jättebra"

Kommunens åtgärder för att stötta takbågen har visat sig vara fullt tillräckliga. På onsdag den 11 oktober öppnar Sporthallen igen.

Vi har tidigare rapporterat om att en av de bågar som höll uppe taket i Sporthallen i Sundsvall riskerade att ge vika. På grund av detta stängde kommunen ner vissa delar av hallen tillfälligt.

Kommunen har låtit mäta takbågens position under torsdag och fredag i förra veckan och under måndagen. Efter mätningarna kan man konstatera att det är säkert att öppna sporthallen igen.

– Säkerheten måste alltid komma i första hand. Nu känner vi oss trygga i att det är säkert att öppna Sporthallen igen, säger kommunens fastighetschef Torbjörn Stark, i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Krisen över för Sporthallen – nu ska andra skador lagas på taket: "Rörde sig åtta centimeter"

På onsdag den 11 oktober öppnar Sporthallen igen.

– Det känns jättebra att vi kan öppna hallarna igen för skolan och föreningarnas verksamheter, säger Lars-Erik Återgård, idrotts- och fritidschef vid Sundsvalls kommun, i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Taxi kraschade in i matbutik – nu misstänks föraren ha kört drograttfull

För Plus-kunder: Parkering för 174 bilar öppnar i centrala Sundsvall igen: "En ansiktslyftning"

Sporthallen öppnar igen efter rasrisken: "Det känns jättebra"

För Plus-kunder: Narkotika i omlopp på skolorna i Sundsvall – de ska stoppa elevernas knarkande

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.