Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sporthandlarna om vinterförsäljningen: "Letar varor hos butiker i söder"

Trots en trögstartad vinter är flera av sportbutikerna nöjda med försäljningen av vintersportutrustning.
– Sedan snön slog till så har det gått bra, säger Tobias Lindqvist, butikschef på XXL Sport.

Annons

Det dröjde innan det blev vinter i Sundsvall. Men när den väl kom ville Sundsvallsborna ha ny vintersportutrusning. Handlarna är överens om att handeln tog fart efter jul och trots att sportlovet nu passerat finns fortfarande en efterfrågan på skidor och skridskor.

– Det har gått jättebra. Just nu letar jag mer varor från våra butiker i södra Sverige som vi kan ta hit, bland annat mer skridskor, säger Tobias Lindqvist.

Läs mer: Snö till jul kommer att bli ovanligare

Hos XXL Sport sålde alpint bra före jul och längd efter jul.

– Tyvärr kom det i gång lite sent men när snön väl kom har det gått bra och jag tycker fortfarande att jag ser en efterfrågan på vinterutrustning.

Läs mer: När vita vintern lyser med sin frånvaro

Hos Sportringen i Birsta märktes den uteblivna snön för jul. Men sedan dess har det gått allt bättre.

– Det har gått ganska bra ändå. Lite sämre än normalt i början men sedan har det rullat på. I regel brukar det dippa lite nu när Vasalopp och sportlovet har varit. Men det verkar ju som att vintern ska hålla i sig ett tag till så det kan nog fortsätta lite längre, säger Victor Jernberg.

Men Magnus Brinnen på Wått och Tårrt håller inte med sina branschkollegor. Han tycker att den här vintern varit sämre än normalt.

– Det har varit jättetrögt. December var ganska bra men annars har det varit sämre än normalt i år. Det beror nog bland annat på vädret.

I vanliga fall säljer butiken bra med turåkningsskidor och mer avancerad alpin utrustning under vintern. Men i år får man rea ut produkterna.

– Vi har mycket mer kvar än vad vi brukar ha så vi har fått börja rean tidigare än vad vi brukar göra, säger Magnus Brinnen.

Läs mer: Trogen Stenstan i vått och torrt