Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportlov – då satsar Timrå IK på tjejerna

Nybörjare eller hockeyspelare har ingen betydelse. Vid tre tillfällen under sportlovet kan alla tjejer som vill prova på att spela hockey i Timrå

Läs också: Sportlovsaktiviteter i Medelpad - hela listan.

Under tisdagen hade ett tiotal tjejer i blandade åldrar samlats i Timrå Isstadion. Det var allt i från smålagsspel till passningsövningar och lek på schemat, och självklart bjöds det på fika efteråt. Tilda från Indal har spelat hockey tidigare, och brukar åka på hockeyrinken hemma. Hon tyckte att det roligaste under passet var när det var dags för stafett, och när det gäller hockey över huvudtaget så har hon klart för sig vad som är det bästa.

– Att vinna, ha kul och träffa kompisar, säger hon.

Henrik Cedergren, Timrå IK är en av initiativtagarna. Han menar att Medelpad historiskt sett har varit relativt dåliga på att ta vara på tjejer som vill spela hockey, vilket han nu vill ändra på.

– Nu har vi bjudit in tjejer från hela området och bara släppt ut dem på isen för att ha kul. Syftet är att vi vill ge tjejerna möjlighet att spela hockey i Timrå IK. I vårt distrikt har vi bara Sundsvall-Timrå Wildcats, och det har inte varit så mycket jobb med rekryteringen så där vill vi starta nu.

Det är inte bara under sportlovet som man vill locka fler tjejer, i höst kommer det även hållas en hockeyskola och om det blir tillräckligt med tjejer i rätt ålder så kommer även ett lag startas upp.

– Jag önskar att alla i hela distriktet är välkomna på våra träningar. Mitt mål är att vi samlar ihop tjejerna som finns, säger Henrik Cedergren.