Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportprylar till ensamkommande barn

Mängder av sportutrustning samlades in under lördagen då Selånger FK hade öppet hus till förmån för ensamkommande barn.

Många ensamkommande flyktingbarn saknar möjlighet att återuppta sina fritidsintressen när de anländer till Sundsvall. Under flykten har det sällan varit möjligt att ta med sig nödvändiga sportartiklar och kläder för att utöva samma idrotter som hemma. För att hjälpa till har flera idrottsklubbar anordnat insamlingar under hösten.

Under lördagen öppnade Selånger FK sina lokaler i Bergsåker för inlämning av sportutrustning.

– Insamlingen har gått bra. Det regnar lite ute men det tror jag inte hindrar någon att komma hit, snarare tvärtom, då hinner man rensa lite i förråden i stället. Det är några som sagt att de ska lämna efter helgen i stället och det fungerar också bra, förklarar Sofie Heimer, som är en av arrangörerna på plats på Selångers IP.

Sofie som också spelar fotboll i Selångers utvecklingslag berättar om hur tanken med en insamling dök upp,

– Vi vet att det finns många medlemmar i vår förening som har mycket grejer som de inte behöver längre, så det kändes som en bra sak att göra.

Borden i cafélokalen fylls sakta men säkert upp av slalompjäxor, skor och högar av träningskläder. Med fler fulla kassar i händerna kommer Helena Martinsson in genom dörren.

– Jag vill bidra med något till de som behöver det bättre. Barnen har vuxit ur mycket och det är bra om det kommer till användning istället. Då passar ett arrangemang som det här bra.

När insamlingen är klar kommer allt att sorteras och överlämnas till Sundsvalls kommun där utrustningen och kläderna fördelas till de mest behövande.