Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportreporter med många uppdrag

I 175 år har Sundsvalls Tidning varit en viktig del av samhällsutvecklingen i Medelpad. Genom att förmedla nyheter, åsikter och annonser har läsare alltid fått senaste nytt till frukostbordet. Nu stundar nya tider med ny teknik och nya krav för både medarbetare och användare. I en serie möter du några personer som jobbar mot framtiden.
I dag träffar du sportreportern Andreas Lidén.

Annons

OS, VM, SM och mängder av andra idrottstävlingar, matcher och inte minst många träningar har varit Andreas Lidéns normala arbetsmiljöer de senaste åren. Efter flera år som redigerare och nattchef på Sundsvalls Tidning är han sedan drygt sex år sportreporter. Ett yrke som förändrats genom åren och som numera ställer helt nya krav på medarbetaren.

– Jobbet har förändrats. Tidigare åkte jag ut på jobb tillsammans med en fotograf och med block och penna. Numera har jag även med mig egen fotoutrustning för stillbild, mikrofon och videokamera till webb-tv. Det är många önskningar i ett och är en branschutveckling som vi måste acceptera. Ibland blir man kluven men det är samtidigt en spännande utmaning att ändå försöka leverera.

Sundsvall är en fantastisk idrottsstad med elitlag i flera sporter och många duktiga individuella idrottare, med Charlotte Kalla i topp. En mängd idrottare på lite lägre nivå är också hängivna utövare.

– Det hinner aldrig bli långtråkigt, men det är kanske för många elitsporter för både pengar och publik. Vi får lov att rapportera från alla sidor av idrotterna, även de mindre positiva.

Sportredaktionerna inom Mittmedia har omorganiserats under de sista åren och fungerar numera som en gemensam redaktion, men med stort lokalt ansvar. Det har blivit vardag med livesändningar och studioprogram från olika evenemang. Vid större projekt samarbetar ofta medarbetare från olika orter.

– 2016 kommer bli ett spännande år för oss, Giffarna gör sitt tuffa andra år i allsvenskan och får dessutom sällskap av nykomlingarna Östersund. Hockeyn kommer säkert bli ett drama. Och sedan väntar fotbolls-EM med Emil Forsberg och ännu ett OS, och mycket mer som vi inte vet något om ännu.