Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Springsteen till Sverige i sommar – då spelar han på Ullevi

Det har spekulerats i veckor och nu är det klart: Bruce Springsteen och hans E Street Band kommer till Sverige och Göteborg i sommar.

Annons

TV: Se Springsteens episka ballad från förra Ullevibesöket

Att Bruce Springsteen gillar Sverige är ingen nyhet: sammantaget har han spelat i Sverige 32 gånger. Och i sommar är det alltså dags igen när han ställer sig på Ullevis scen i Göteborg den 25 juni.

Senast Springsteen var i Sverige var 2013, då på Friends arena i Solna. Sommarens spelning blir hans nionde på just Ullevi.

"Vi ser fram emot att få uppleva Bruce Springsteen och hans E Street Band när de återintar Ullevi i Göteborg för ytterligare en klassisk konsert som kommer gå till historien", skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

Läs också: Ullerstam: När ska vi bojkotta sekten Bruce?

Spelningen är en del av Springsteens ”The river tour”, som just nu pågår i USA och är hans första på två år. Turnén är en hyllning till det klassiska Springsteen-albumet "The river" som firar 35-årsjubileum i år, samt ett led i fjolårets släpp av Springsteen-boxen ”The ties that bind: The river collection”.

Sedan tidigare är det känt att turnén tar Bossen till flera andra europeiska städer, och på onsdagen blev det klart att han även spelar i Köpenhamn den 22 juni och i Oslo den 29 juni.

Biljetterna till konserten i Göteborg släpps den 25 februari.