Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSL förändras: Fler matcher för lagen nästa säsong

Svensk Innebandy kommer att förändras. I alla fall i Svenska superligan för herrar. Förbundsstyrelsen har fattat beslut om att utöka antalet matcher från och med nästa säsong.

Annons

Under styrelsemötet den 17 mars fattade förbundsstyrelsen beslutet om att antalet matcher i herrarnas SSL ska utökas från 26 till 32 per lag.

– Det är naturligtvis en längre process som ligger bakom det här. Vi har sedan en tid tillbaka sett över möjligheterna att öka antalet matcher i herrarnas SSL. Styrelsens grundtanke var att införa förändringen först till säsong 2017/18 då vi bedömt att det krävs en ordentlig analys på flera plan av de konsekvenser förändringen innebär, säger Tomas Engholm, ordförande för Svensk Innebandy, i ett pressmeddelande.

Det har dock funnits tveksamheter kring beslutet. En faktor är vad fler matcher kan tänkas göra med publiksnittet och intresset, en annan är kostnaden för lagen.

– En konsekvens av fler matcher är ökade domarkostnader och att anmälningsavgiften nu måste höjas för att täcka detta, säger Engholm.

Det blir ändå 32 matcher och enligt Engholm var det starkt tryck från klubbarna att förändringen skulle slå igenom redan till nästa år.

– När frågan lyftes i samband med SSL-föreningarnas elitkonferens i februari uttalade samtliga herrföreningar ett starkt önskemål om att förändringen skulle genomföras redan till kommande säsong. Det önskemålet stöds fullt ut av styrelsen för Svensk Elitinnebandy (SEI).

Han menar att föreningarna har gjort analyser och ett ansvarstagande kring ekonomin som stödjer att förbundet skulle genomföra förändringen.

– I det läget finns därför ingen anledning för oss att gå emot deras vilja, säger Tomas Engholm.

Han tror att fler matcher kan gynna sporten, också gällande publiksnitten, och uppmärksamheten kring SSL, samt ekonomin.

– Jag hoppas att utökat antal matcher innebär att det blir mer flyt i lagens spelschema och att det på sikt också, just därför, kan gynna oss, säger han och fortsätter:

– Vi är naturligtvis positiva, det finns förutsättningar att det här blir riktigt bra.