Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST avslöjar: Polisstationen i Timrå läggs ner

För mindre än ett år sedan klargjorde polisen att stationen skulle vara kvar.
Nu är det beslutat att den ska bort men när det kan ske är inte klart.
– Det är väldigt många detaljer kvar i arbetet, säger Josef Wiklund.

Under det första kommunfullmäktigemötet 2015 så informerade polisen politikerna om den nya organisationen. Då fick politikerna besked om att polisstationen på Köpmangatan i Timrå skulle bli kvar. Det har knappt gått ett år sedan dess men nu är nya beslut tagna.

– Den informationen byggde på de förutsättningar som fanns då. Då fanns det inga beslut om att lägga ner eller utveckla stationen till något annat, säger Josef Wiklund, chef för lokalpolisområde Medelpad.

I det läget var det inte heller de nya chefer inom polisen som skulle arbeta med förändringarna tillsatta. Så har nu skett och Josef Wiklund har en av de posterna.

När det gäller polisens närvaro i Timrå så vill man ändra förutsättningarna. De poliser som i framtiden ska arbeta i kommunen kommer förmodligen att arbeta som en form av kvarters- eller närpolis.

– Ett drömscenario är att få ha ett enklare lokalt kontor i närheten av kommunhuset där vi kan renodla den yttre polisverksamheten, säger Josef Wiklund.

Enligt Wiklund så är det också ett önskemål från politikerna i Timrå kommun.

– Kommunen vill ha poliser som syns ute i lokalsamhället och det är något som inte funnits den senaste tiden i Timrå, säger Josef Wiklund.

De senaste åren har poliser i yttre tjänst, poliser som arbetar ute i samhället, inte funnits på stationen i Timrå. Där har det de senaste åren arbetat fyra utredare en utredningschef och en administratör på stationen.

– Det är ett välfungerade utredningskontor men det är inte poliser som utgår från Timrå polisstation och gör insatser på stan eller liknande. Och det är något som lyfts fram till oss att man saknar, säger Josef Wiklund.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!