Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST följer Giffarna närmare än någonsin – lovar minst en story om dagen: "Vi kommer att få en unik inblick"

Närmare än någonsin och minst en story om dagen.
Det är löftet till läsarna när ST lanserar nya konceptet #InsideGIF.
– Vi kommer att få en unik inblick i laget, säger Sara Carlzén som jobbar med satsningen.

Bättre än vad alla trodde i fjol, med en fotboll som charmat hela serien och ett transferfönster som gett ännu mer syre till truppen.

GIF Sundsvall är på allas läppar i år.

Nu matchar ST det ökade intresset genom att lova minst en GIF-story om dagen under den kommande säsongen.

Och planen är att att följa laget från insidan. I säsongsinledningen kommer Lukas Sahlin, Sara Carlzén och Andreas Lidén att hårdbevaka Giffarna. Därefter stärker Oskar Lund upp bevakningen ytterligare och kliver in som huvudansvarig för satsningen från och med 1 maj. Det är ingen ovan roll för kvartetten att bevaka Giffarna nära - tvärtom. Men nu kommer bevakningen att formas ännu lite mer för att ta ett steg till - allt för att matcha det ökade intresset.

– Efter succésäsongen ifjol har GIF lyckats behålla nyckelspelarna, värvat starkt och det snackas mer om GIF Sundsvall än tidigare. Därför känns det klockrent att vi växlar upp vår satsning och bevakar laget närmare än någonsin, säger Oskar Lund.

Sara Carlzén fortsätter:

– Vi har såklart bevakat Giffarna intensivt tidigare också, men nu gör vi det närmare än någonsin och förhoppningsvis även mer initierat. Giffarna tog stora kliv rent sportsligt förra säsongen och då måste vi också upp ett snäpp i vår bevakning, helst två egentligen. Vi som kan laget bäst måste hänga med, säger Sara Carlzén som jobbar med #InsideGIF.

Vad hoppas du komma åt med satsningen?

– Först och främst följer vi alla träningar på plats. Vi kommer att kunna förmedla många nyheter direkt därifrån och det ger oss framför allt en unik inblick i laget över tid. Det växer fram en annan bild när man följer ett längre skeende. Vi upplever det laget upplever, helt enkelt, säger Sara Carlzén.

Är det helt oproblematiskt att följa laget på så nära håll?

– Det har nog sina utmaningar, som allt annat. Vi måste kunna hylla, granska och såga laget men samtidigt kunna se spelarna och ledarna i ögonen nästa dag. Någonstans tror jag ändå att den ömsesidiga respekten ökar när man jobbar närmare varandra. Vi är där hela tiden, inte bara när det går jättedåligt eller jättebra.

Vad är du mest nyfiken på?

– Jag vill nog veta ännu mer om vad som sker i Joel Cedergrens huvud. En stor tänkare som fått både ris och ros, det är alldeles uppenbart, men hur tänker han? Det hoppas jag kunna söka svaren på, säger Sara Carlzén.

I övrigt, vad kommer vi snacka mest om i år?

– Generellt, att förväntningarna är högre än tidigare. Det blir ett helt annat utgångsläge, inte bara på grund av fjolårets framgångar utan också med tanke på det starka transferfönstret. Man lyckades ju både banta truppen och behålla spetsen vilket kanske inte någon trodde på förhand. Min bild är att det finns en beredskap om laget plötsligt mattas i kraft och kvalitet, men det återstår att se.

Om vi vänder på det och spår att fjolårets utveckling fortsätter, vad är rimligt att tro på om vi pratar tabellplacering?

– Skiktet mellan plats åtta och sex, kanske? Klubbarnas ekonomi styr trots allt väldigt mycket över vilka som blir topp fem i allsvenskan. Här spelar ju sommarfönstret in också för samtliga lag. Vilka klubbar förstärker och vilka säljer av? Slagstyrkan kan skifta sett över hela säsongen och det gäller inte bara Sundsvall.

Ser du några genombrottsmän i truppen?

– Pol Moreno ser intressant ut, han kan mycket väl ta ett kliv till. Sedan vet jag också att GIF tror väldigt mycket på Alexander Blomqvist. Pa Konate och Omar Eddhari är såklart också spännande, men det är spelare med ett färdigt cv som haft sina genombrott och inte riktigt kan räknas in i samma skara. Paya Pichkah, däremot, är en joker. Ung och lovande, har lärt sig mycket av David Batanero. Hur många minuter får han i år? Det blir något att följa, säger Sara Carlzén.

Det här är #InsideGIF – häng med redan från början:

• Tv-sänd uppesittarkväll på st.nu onsdag 20 mars, med start 18.30.

• Minst en story om dagen om Giffarna, varje dag hela säsongen.

• Liverapportering från varje träning med Giffarna.

• Mer fördjupad och initierad journalistik än någonsin tidigare.

• Listor och rankingar med Giffarna i fokus.

• Dueller mellan våra lokala tyckare – om heta GIF-ämnen.

• GIF-podden, ett nytt avsnitt varje vecka. Oskar Lund och Lukas Sahlin leder denna hängivna podcast som blandar initierade diskussioner om aktuella ämnen med nostalgiska tillbakablickar och en stor portion humor.