Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Advokat Pelle Svensson får en halv miljon för vårdinsats och brandbomb förstörde gatukök

Annons

Sundsvallsadvokaten Pelle Svensson får över en halv miljon kronor per år av Timrå kommun för att hyra ut det här huset till en handikappad som kommunen inte klarar av att vårda. ”Det är svårt att hitta människor som är beredda att ställa upp. Därför blir det så här dyrt”, säger Sten-Olof Altin, socialchef i Timrå. Pelle Svensson är en av 34 personer som i år fick totalt 1,2 miljoner kronor av Timrå kommun för att ta hand om människor. Därmed får han ungefär lika mycket som kommunens övriga 33 familjehemsvärdar tillsammans. Normen är 6 000 i månaden per vuxen, 2 000 per barn. Detaljerna i det avtal som Svensson slutit med kommunen är hemligstämplade av, som parterna säger, hänsyn till kvinnan.

En brandbomb, en så kallad molotovcocktail, slängdes in i Curres gatukök, vid Hedbergska skolan i Sundsvall, och brände ut hela inredningen. Senare, med några timmars mellanrum kastades liknande brandbomber mot NCC Bygg AB:s bygge på Rådhusgatan. Allt detta medan hyresgäster på Medborgargatan i Skönsberg slog larm om en anlagd brand i källaren. Nyårsnatten blev en av det gångna årets värsta för räddningskåren i Sundsvall.

25 nya jobb till Sundsvall. En ny verksamhet för Centrala Studiestödsnämnden i Sundsvall ger verket cirka 25 nya jobb de närmaste åren. För närvarande arbetar fyra personer med den nya verksamheten som är administration av hemutrustningslån för invandrare. Det här handlar inte om bidrag utan lån som skall betalas tillbaka.