Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Anlagd brand i mataffär och långväga påskhälsning i Östavall

När Orientspecialisten i går kväll eldhärjades var det andra gången på kort som Sundsvallsbutiken vandaliserades. Den här gången fanns ägaren i affären. Han har uppgett att tre män kommit in i butiken och att de angripit honom med slag i huvudet och sparkar i magen. De ska sedan ha plockat med sig varor och ett kassaskrin innan de anlade elden i lokalen. När polis och räddningstjänst kom till platsen var butiken så rökfylld att brandmännen måste ha skyddsutrustning för att kunna gå in. Den kraftiga rökutvecklingen kom sig av att golvet var av plastmaterial.

Familjen Strömberg, i Holmsnäset i Östavall fick en mycket ovanlig påskhälsning. En orangefärgad ballong hade fastnat i videbusken i närheten av familjens sommarställe. En gul lapp fäst vid ballongen avslöjade att ballongen sänts från Cothen i Holland. ”Ballongen var stor som ett barnhuvud, men när jag tog den i värmen i bilen krympte den ihop. Det stod BP Holland med stora svarta bokstäver på ballongen”, berättar Per-Ivar Strömberg. På den gula lappen står det att avsändaren heter Barry Woudenberg. På fyra språk uppmanas mottagaren sända ballongen tillbaka till Holland.

Äntligen kan Alnöborna pusta ut! Efter en lång tids kamp är nu hastighetssänkningen från 70 till 50 km/h på Raholmsvägen beslutad. De många utfarterna är en av orsakerna till att länsstyrelsen valde att besluta om hastighetssänkningen. Men alla är inte nöjda. Centerkvinnorna vill ha en gång- och cykelväg samt bättre belysning på en del vägsträckor.