Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Barnens favoriter Mora Träsk gjorde succé på Folkets park i Sundsvall

Annons

Handklappningar, hoppande barn och hög stämning. Succén var given på förhand när Mora Träsk framträdde på Folkets park i Sundsvall. Tre utsålda föreställningar resulterade i två slutkörda artister och uppskattningsvis 2 000 uppspelta barn. Mora Träsk, som består av Leif Walter och Gert Ove Smedlund, levererade sånger, gester, texter och skämt i högt tempo. Deras recept är enkelt: Korta sånger, mycket rockgitarr och rörelser som barnen kan hänga med i. Hela Rotundan på Folkets park gungade till ”Fader Abraham” och andra kända låter.

Sunds Defibrator tog hem stororder. Sunds Defibrator har i dessa tider av lågkonjunktur för världens skogsindustri fått en order värd 60 miljoner kronor. Det är en av Tysklands ledande tillverkare av journal- och tidningspapper som beställt en anläggning för produktion av 120 000 årston termomekanisk massa (TMP). Leveransen sker från numera helt finskägda Sunds Defibrators verkstad i Sundsbruk.

En semla att fasta på. Två jättesemlor har Lasse Johansson på Bageriet Kringlan i Ånge bakat till Fettisdagen i dag, på beställning av en kund. Till varje semla har det gått åt 2,5 kilo deg, 0,5 kilo mandelmassa och 0,5 liter grädde, vilket är närmare 6 000 kalorier. Om man äter hela semlan, är det nog på sin plats att ta en promenad på en och annan mil efteråt. Förmodligen är jättesemlorna avsedda för kollektiv förtäring. Här finns kanske en ny marknad för bagerierna.