Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Blåsorkestern firade sina 70 år med modern musik

Sundsvalls blåsorkester firade 70-årsjubileum i helgen på Kårhuset inför en fulltalig publik. Det blev en omväxlande, rolig och välspelad konsert, livligt uppskattad. Blåsorkestern var inte ensam. Från en tynande Timrå musikkår deltog flera musikanter. Den cirka 40 personer starka ensemblen leddes av musikläraren Thomas Gate. Orkestern presterade en homogen och tät klang, mycket njutbar. Efter konserten blev det jubileumsmåltid och förtjänstmedaljer utdelades. Bilden: Fyra i Sundsvalls blåsorkester fick belöningar; Mats Hedin, Hans Molander, Carina Persson och Per Thurberg.

Han håller stämningen uppe varje dag. Snart 82 år fyllda är han fortfarande en eftertraktad mästare i konsten att hålla flyglar och pianon i perfekt skick. Att flygeln i Café Sundsvall låter bra varje kväll är hans förtjänst. Det handlar om Torsten Älander, Sundsvall. En av de allra flesta konsertpianister eftertraktad man. Som stämmer perfekt med örat som främsta hjälpmedel. Han är blind sedan barnaår. Men klarar praktiskt taget det mesta som vore han seende.

Stafetträven Torgny Mogren såg till att mästarklubben Åsarna kunde lägga ytterligare ett SM-tecken till sina många tidigare. Laget var också klar favorit sedan Gunde Svan lämnat återbud till Dala-Järnas lag. Bergeforsen fanns med i förhandssnacket om silver- och bronsmedaljerna. Men när klubbledningen gjorde en taktisk miss i lagkompositionerna blev det fiasko. Hudiksvall var överlägset på damsidan före Stockvik.