Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Blivande NHL-spelare på Timrå IK:s hockeyskola

 
ST för 25 och 50 år sedan
Visa alla artiklar

Hetast på Timrå IK:s hockeyskola i går: blivande NHL-proffset Fredrik Modin.

I går startade Timrå IK sin hockeyskola. Det största objektet för autografjägarna var förstås Fredrik Modin. Fattas bara annat – det handlar ju om en blivande NHL-spelare. I höst drar Fredrik Modin på sig Toronto Maple Leafs klassiska tröja. För Fredriks del blir hockeyskolan i Timrå det sista han gör på svensk is ett bra tag framöver. Kontraktet med Toronto löper på tre år. Tre år som naturligtvis ger honom en massa pengar.

– Några fantasisummor på 40 miljoner handlar det definitivt inte om, säger Fredrik. Som dock medger:

– Visst kommer jag att bli miljonär på det här.

Sjukhusdirektör Rune Oskarsson vill inte vänta till landstingsfullmäktige i november. Han hoppas kunna sjösätta de flesta av besparingarna i 1997 års budget i september-oktober. Det innebär att hundratals anställda kan komma att varslas redan kort efter semestern. Sparkravet för 1997 uppgår till 85 miljoner kronor. Rune Oskarsson har sedan tidigare beräknat att besparingarna kommer att resultera i kring 200 uppsägningar.

Socialsekreterare från alla socialdistrikt kommer att hjälpa till vid Selångers marknad för att försöka stävja ungdomsfyllan. Det är en månad kvar till marknaden men redan nu så vill socialsekreterarna och fältassistenterna höja ett varningens finger.

– Selånger marknad är, vid sidan om skolavslutningen och sista april en helg då många ungdomar gör sin alkoholdebut, säger socialsekreterare Lena Wilsson.