Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Bye Bye Rozz får ST:s championtäcke och många rekordmånga sjuka under julhelgen

Annons

Det blir nioårige Bye Bye Rozz som får mottaga ST:s championtäcke som segerrikaste häst på Bergsåker under 1990. "Rozzen" köptes för 50 000 kronor av Carl-Erik Grahn i april 1983 och har sedan dess funnits i träning hos Bergsåkerstränaren Ove Svedin. Framgångarna har kommit slag i slag för Bye Bye Rozz, vilken bland annat ståtar med 41 segrar och 1 771 600 kronor i insprungna pengar. Det ser även ut som om "Rozzen" i år kan bli segerrikaste hästen i hela Sverige (nu 15 segrar)!

Förhoppningen om julefrid grusades för rekordmånga Sundsvallsfamiljer. En explosiv utveckling av svåra förkylningar och influensa fyllde akutmottagningens väntrum på Sundsvalls sjukhus, från julaftonens morgon fram till annandagskvällen. Värst drabbades barnen. "Det här är det värsta vi varit med om på många år", förklarade personalen på larmcentralen. 70 personer stod i telefonkö redan kl 10.00 på annandagen. De flesta bara för att få konsultera en sjuksköterska.

Tät bandy och mycket kroppskontakt. Selånger fick verkligen slåss för poängen i det viktiga bortamötet med Ljusdal på annandagen. En match som höll på att urarta i den andra halvleken. Domarna kom att hamna i centrum i en kamp där hela 90 utvisningsminuter delades ut. Många efterslängar och slag med klubbor gav matchen en dålig stämning och tråkig eftersmak. Matchen slutade 2-2 och för Selångers del innebar det en förlorad poäng i jakten på en plats i elitserien om några veckor.