Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Byggkostnader för villor har fördubblats på fem år i Sundsvall

Nya villor i Sundsvall har blivit dubbelt så dyra på fem år. Länsbostadsnämnden tänker nu sätta press på byggföretagen och husförsäljarna att hålla de kostnader de uppger när de söker statliga lån. I vissa fall misstänker man att byggbolagen redovisar en kalkyl för nämnden, tillrättalagd för att passa de normer som finns, medan den verkliga kostnaden skenar i höjden och drabbar husköparen i slutändan. I Granloholm har nyligen byggts hus med överkostnader på 37 procent, dubbelt så mycket som länsbostadsnämnden egentligen accepterar.

Kräver skadestånd av Taxi Sundsvall. Nu trappas kriget upp mellan taxichauffören Kjell Matsson och Taxi Sundsvall. Chauffören stämmer nu företaget på nästan 600 000 kronor för att han inte får vara med i taxiväxeln. Så stort anser den utfrusne chauffören sitt inkomstbortfall vara. Taxi Sundsvall vägrar betala Matsson de pengar han anser sig ha rätt till. Nu kommer striden att avgöras i tingsrätten.

Maffiatorpeder från Stockholm slog i går till mot Stefan Lindströms företag i Indal, 2,5 mil utanför Sundsvall. Deras uppdrag är att driva in en skuld på cirka 600 000 kronor i kontanter. När Stefan Lindström vägrade betala skulden efter upprepade hot, slog inkassomaffian till under natten och brände upp hans kontorsbyggnad. Kassaskåpet som skulle vara brandsäkert hade smält ihop. Viktiga handlingar och reverser till ett värde av cirka 300 000 kronor förstördes.