Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Daniel Malmberg är Sundsvalls ende stuckatör och skid-SM i Bergeforsen lockade miljoner tv-tittare

Annons

Daniel Malmberg är Sundsvalls ende stuckatör. Han är tjänstledig ett år från sitt jobb som bygg- och anläggningslärare på Västermalms gymnasium för att hålla på med det han tycker är allra roligast - stuck. Stuck är gips med tillsats av glasfiberväv som gör materialet hållbarare. Det använder Daniel när han restaurerar damerna i portuppgången vid Nytorget i Sundsvall. Portuppgångens utsmyckningar är tillverkade någon gång vid sekelskiftet, tror Daniel, men har på senare tid blivit aningen demolerade. När Daniel är klar med sitt jobb tar målarmästare Elis Jonsson vid med att färglägga portuppgången.

SM-tävlingarna på skidor i Bergeforsen hade miljonpublik visar tittarsiffror. Lördagens tv-sändningar följdes av 13 procent av svenska befolkningen, eller drygt en miljon människor. Söndagens skidtävlingar lockade mer än 1,3 miljoner tv-tittare, 16 procent av befolkningen. Intresset säga ha varit osedvanligt stort, vilket torde glädja arrangörerna och Timrå kommun.

Det blev en lätt seger för Sundsvalls bowlingklubb mot Luleå i norrallsvenskan. När Luleå kom på besök hade Sundsvalls bowlingklubb mönstrat ett slagkraftigt lag. Bra spel på många håll gav till slut en seger på 123 poäng. Matchbäst var Peter Bergström med 827 poäng, övriga bra resultat Björn Wedin 799 poäng, Håkan Karlsson 791 poäng och även junioren Stefan Jakobsson som spelade två serier fick ihop fina 407 poäng.