Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Datorfel stängde OK och orimliga regler för leasingbilar

Annons

Vid lunchtid fick OK-macken på Långgatan i Sundsvall stänga. Orsak: ett datorfel som lamslog verksamheten. Det gick inte att pumpa upp bensin, och kassaapparaterna slutade fungera. "Det verkar som om ett kretskort har gått sönder", säger Tore Berglund, platschef på bensinmacken. Kassörskorna räknade hela förmiddagen på räknemaskiner, men köerna blev längre och längre och till slut tvingades Berglund stänga. Tore Berglund vill inte spekulera i hur mycket OK förlorar på datorhaveriet, som var åtgärdat på eftermiddagen.

Åtta röntgensköterskor som deltar i den ambulerande mammografikontrollen i Västernorrland, riskerar att få betala skatt för att de utnyttjar leasingbilarna till och från jobbet. Bestämmelserna säger att bilar som enbart utnyttjas i tjänstebruk skall parkeras hos arbetsgivarna. I det h är fallet Härnösands sjukhus. Något som innebär att en sköterska bosatt i Matfors varje dag måste åka till Härnösand och hämta bilen för att sedan med den ta sig till Ånge och arbetsplatsen. Och efter dagens jobb köra bilen till Härnösand och åka buss hem. Om det nu går någon. "Vansinnigt", säger deras chef Tommy Berglund. "Vi ställer inte upp på dessa villkor."

Henrik Forsbergs suveräna slutsträcka i Storviksstafetten förde upp Bergeforsen till en fjärdeplats. En tävling där hela svenska eliten fanns på plats och där Åsarna vann helt programenligt. För Bergeforsens del åkte Ove Einberg startsträckan och han växlade som elva, nästan två minuter efter ledande Niklas Jonsson.