Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: De fixade årets bilkupp: Lejde biltjuv i Sovjet och stal tillbaka den egna hyrbilen

”Stal” tillbaka sin bil från tjuv i Leningrad. Historien påminner om en actionfilm. I april försvann en hyrkund med en nästan ny Subaru från HS Bil & Maskin i Timrå. Åtta månader senare kom ett anonymt tips till Timråföretaget: bilen finns i Leningrad och är till salu! För att rädda sin egendom genomförde Sune Hultman och Jan Ström under en vecka, med ägarrättsintyg, besök på ambassaden och UD och engagerandet av en rysk kontaktman som kunde ”stjäla” bilen i Leningrad och återlämna den vid en rysk gränsstation 13 mil från Leningrad. Det gick ovanligt snabb att ta sig igenom den ryska byråkratin för de två bilhandlarna, som nu pustar ut efter något av sitt livs äventyr i denna hårda bransch.

Sundsvallsbyggen vräker fler personer än något annat allmännyttigt företag i Sverige. På två år har vräkningarna fördubblats. Samtidigt blir de andra bostadsföretagen alltmer toleranta. Det här är en utveckling som skrämmer socialarbetarna. Men socialnämndens ordförande Susanne Eberstein (s) tycker att det är intressantare att prata om varför människor inte betalar sina hyror. Och företagets styrelseordförande, riksdagsledamoten Bo Forslund, säger att Sundsvallsbyggen inte är någon socialförvaltning.

Plåtslagarlinjen vid Västermalms gymnasieskola i Sundsvall är en bra skola. Det visar sig i resultaten från den riksomfattande tävling i vilken alla landets plåtslagareelever deltar. Joakim Johansson, 18, Sundsvall har gått till final. Joakim Johansson är en av landets sex bästa elever.